Tentoonstelling Talentvol Blik

10 juni 2014 - 11 augustus 2014, CODA

Door Redactie

Charlotte van Dijk

10.06 t/m 11.08.2014 | CODA Centrale Bibliotheek | gratis toegang

De tentoonstelling Talentvol Blik laat prachtige kunstwerken zien die door studenten van de School voor Jong Talent zijn gemaakt en waarbij blik als ‘grondstof’ is gebruikt. De jonge kunstenaars die deze vooropleiding van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag volgen, laten hiermee zien hoe blik oneindig gerecycled kan worden. Talentvol Blik is een initiatief van Stichting Kringloop Blik (SKB) die met deze reizende tentoonstelling haar doelstellingen op een artistieke manier onder de aandacht brengt.

De jonge talenten (13-19 jaar) laten met de door hen gemaakte kunstwerken zien dat blik een duurzaam materiaal is waar je zuinig mee om kunt gaan. Daarnaast willen ze andere jongeren uitdagen om ook met dit materiaal aan de slag te gaan. Deelnemende kunstenaars zijn: Cazmir Leenheer, Susanna Huiberts, Brigitte Louter, Charlotte van Dijk, Merel van Erpers Roijaards, Merel van Bochove, Laura van Heeswijk, Mees Arntz, Robin van der Haak, Leo Verstappen, Florentijn van der Drift, Edo Storm en Felix Mollinga.

In aansluiting op deze tentoonstelling is voor het voortgezet onderwijs een lesbrief met opdrachten samengesteld. Daarnaast kan iedereen op www.blikindeklas.nl vier weblessen volgen die afgesloten worden met een quiz.

Stichting Kringloop Blik richt zich op de recycling van metalen verpakkingen in Nederland en is voor tal van instanties en overheden dé vraagbaak op het gebied van het recyclen van metalen verpakkingen zoals blik. Bij deze stichting zijn onder andere de detailhandel en materiaal- en verpakkingsproducenten aangesloten.

Talentvol Blik van 10 juni tot en met 11 augustus gratis te bezoeken in CODA Centrale Bibliotheek, Vosselmanstraat299 in Apeldoorn. Kijk voor openingstijden op www.coda-apeldoorn.nl/openingstijden.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?