Tentoonstelling Zadelpunt

16 juli 2017 - 27 augustus 2017, CODA de Verdieping, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Door Agenda

EXPOSITIE STADSFOTOGRAAF JEROEN TAALMAN (2015-2017)
EN STADSDICHTER HANZ MIRCK (2014-2016) IN CODA

Gratis toegankelijk gedurende openingstijden

CODA brengt van 16 juli tot en met 27 augustus de beelden en gedichten van Jeroen Taalman en Hanz Mirck samen in de tentoonstelling Zadelpunt. De tentoonstelling geeft een rijk beeld van hun periode als respectievelijk stadsfotograaf en stadsdichter.

Jeroen Taalman (1970) startte in april 2015 als eerste stadsfotograaf van Apeldoorn. Van de gemeente kreeg hij als taak de stad in beelden vast te leggen. Die opdracht vatte Taalman vrij op. Een breed scala aan foto’s is het resultaat. In zijn functie koos Taalman ervoor niet alleen de mooie kanten van Apeldoorn vast te leggen.

De samenwerking met stadsdichter Hanz Mirck (1970) leverde in een aantal gevallen een bijzondere combinatie van beeld en poëzie op. De foto’s van Taalman gaan ook in deze expositie daarom vaak vergezeld van de woorden van Hanz Mirck. Medea Huisman (1984) volgt Jeroen Taalman in augustus van dit jaar op als stadsfotograaf.

Het Portret van Apeldoorn
De tentoonstelling biedt ook ruimte aan Het Portret van Apeldoorn. Het Portret van Apeldoorn laat typische Apeldoornse plekjes zien, al zijn dat niet de bekende toeristische locaties. Stadsfotograaf Jeroen Taalman en beeldmaker Thomas Boelaars zijn op zoek gegaan naar plekken in Apeldoorn die samen iets van de identiteit van de bebouwde omgeving van Apeldoorn weergeven. Inwoners van Apeldoorn zullen de meeste plekken herkennen, maar zich soms afvragen waar een specifieke foto nu precies genomen is. Het Portret, dat op de buitengevel van CODA Centrale Bibliotheek was gemonteerd, werd op 27 augustus 2016 officieel gepresenteerd door wethouder Detlev Cziesso. Verder waren er bijdragen van Carin Reinders (CODA), Tom Meerman (Fotovakschool) en Hanz Mirck (stadsdichter).

Kent u een plek die iets van de aard van Apeldoorn weergeeft? Stuur dan een foto in via facebook.com/PortretVanApeldoorn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?