Tentoonstellingen in CODA Museum

16 oktober 2015 - 31 oktober 2015, om 13:30, CODA

Door Redactie

Bijzondere rondleiding voor mensen met dementie en hun mantelzorgers op 2 november in het teken van twee tentoonstellingen in CODA Museum

Onvergetelijk CODA: maandag 2 november 2015 | 14.30–16.00 uur, inloop vanaf 14.00 uur 

Onvergetelijk CODA, een programma met interactieve rondleidingen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, staat maandag 2 november in het teken van twee tentoonstellingen in CODA Museum: Teun Hocks en The Weather Diaries. In beide tentoonstellingen komt de natuurlijke omgeving en de invloed van het weer duidelijk terug in de gemaakte foto’s en ruimtelijke werken. De rondleiding van 2 november heeft zes bijzondere werken als uitgangspunt; het thema is ‘Kleren en kleuren in weer en wind’. 

The Weather Diaries

In deze tentoonstelling van het kunstenaarsduo Sarah Cooper en Nina Gorfer zijn schilderachtige en poëtische foto’s en ruimtelijk werk van tien kunstenaars en ontwerpers uit Noord-Europa te zien. In alle werken is de invloed van het weer en de natuurlijke omgeving zeer goed zichtbaar. Onvergetelijk CODA staat stil bij het werk van Ena (With Eyes Shut), Steinunn (The space in between) en Nikolaj Kristensen (Dresses for my Daughter). De steeds wisselende weersomstandigheden, de geïsoleerde ligging en beperkte beschikbaarheid van grondstoffen en materialen komt hierin duidelijk terug.

Teun Hocks

Slapend in een vogelnest, op stelten door de sneeuw of eenzaam feestend op de maan: in de geënsceneerde fotoschilderijen van beeldend kunstenaar Teun Hocks speelt hij zelf de hoofdrol. Tijdens de rondleiding staan we stil bij To and Fro, Regen en Eldorado. In deze drie werken staan het weer en kleurgebruik centraal en met veel humor en gevoel vertelt ieder werk een bijzonder verhaal.

Onvergetelijk CODA

Na ontvangst met koffie of thee brengen de deelnemers een bezoek aan beide tentoonstellingen waar ze aan de hand van verschillende werken ervaringen en verhalen met elkaar kunnen delen. Deze rondleiding is door de interactieve opzet zowel voor de mantelzorger als voor de mensen met dementie een bijzondere ervaring.

De kosten voor deze rondleiding bedragen € 7,50 per persoon (inclusief koffie of thee); u kunt gebruikmaken van de RegelRecht strippenkaart. De rondleiding begint om 14.30 uur; inloop vanaf 14.00 uur met koffie of thee. Na afloop van de rondleiding krijgen de deelnemers een ansichtkaart van één van de getoonde werken.

Aanmelden voor Onvergetelijk CODA doet u door voor 31 oktober een mail te sturen naar aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl onder vermelding van uw naam, telefoonnummer en het aantal personen. Groepen kunnen eventueel ook op andere tijden en dagen een rondleiding reserveren. Hiervoor kunt u contact opnemen met Petra van Boheemen (p.vanboheemen@coda-apeldoorn.nl).

 

Aanvullende informatie over Onvergetelijk CODA is te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/onvergetelijk.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?