The Broken Circle Breakdown

11 maart 2015, om 20:00, Theater Orpheus Apeldoorn (Rabobankzaal)

Door Agenda

Krachtig muziektheater waarin woord en muziek naadloos in elkaar over vloeien

Wanneer Didier (Monroe) en Elise (Alabama) het kostbaarste wat ze hebben verliezen, reageren ze daar radicaal anders op. De één wordt woedend, de ander zoekt troost en een uitweg. ‘Verdriet dat heb je niet meer als het zo groot is. Verdriet dat ben je.’

Alabama heeft veel uitbundige tatoeages. De namen van alle mannen waarmee ze een relatie had, stonden op haar lijf. Om die weg te krijgen heeft ze die laten bedekken. Dat heet een ‘Cover-Up’. De naam op haar borst dicht bij haar hart, heeft ze laten staan.

De voorstelling wordt gespeeld met muzikanten die bezeten zijn van bluegrassmuziek. Net als Monroe en Alabama. Kan muziek de pijn verzachten of het afscheid draaglijker maken?

God. Amerika. Inteelt. Wroeten om overeind te blijven en heel veel snaren. The Broken Circle Breakdown, featuring the Cover-Ups of Alabama is krachtig theater waarin woord en muziek naadloos in elkaar vloeien.

vertaling: Aat Ceelen
licht: Maarten Verheggen || geluid: Edwin Smets
productie: Kik Productions

 

De Belgische Compagnie Cecilia speelt The Broken Circle Breakdown featuring the Cover-Ups of Alabama met groot succes in België in 2008/2009. Het theaterprogramma wordt geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2009 en genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs 2009.

In 2012 verschijnt ook de op het toneelstuk gebaseerde film The Broken Circle Breakdown van de hand van regisseur Felix van Groeningen. De film wordt bejubeld door pers en publiek en valt nationaal en internationaal meermaals in de prijzen. The Broken Circle Breakdown is bovendien genomineerd voor een Oscar en heeft zijn Franse equivalent, de César voor Beste buitenlandse film 2014 gewonnen.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?