The Bullfrog Bluesband

8 maart 2014, om 22:00, Bluescafé, Apeldoorn

Door Agenda

http://www.bullfrogblues.nl

The Bullfrog Bluesband is een viermansformatie die stevige bluesrock speelt in de traditie van Walter Trout, John Mayer, Joe Bonamassa & Rory Gallagher. De band is opgericht door Taco “The Bullfrog” Verweel, vernoemd naar een grote, exotische kikkersoort..
Oorspronkelijk “Swampcrocs” geheten verandert de band, na het inlijven van Taco “the Bullfrog” Verweel, zo genicknamed vanwege zijn unieke stemgeluid, zijn naam al snel in “The Bullfrog and the T-bone shuffle”. Na verloop van enige tijd echter is Taco het enige oorspronkelijke lid nog van deze band.

In 2007 wordt drummer Henk “the Face” van Driel toegevoegd op advies van de toenmalige toetsenist. De band timmert op dat moment aardig aan de weg, doet wat optredens in lokale en regionale gelegenheden en speelt op verschillende bluesfestivals, waaronder Brielle Blues, het De Koninck Bluesfestival Delft en Hofstad Blues in Den Haag, etc. Na een persoonlijke tragedie in het leven van Henk stopt deze met de band, mede omdat kort daarvoor ook de bassist de band heeft verlaten. De band komt hierdoor tijdelijk op non-actief te staan. Echter, tegen het einde van het jaar besluit Henk de band nieuw leven in te blazen. Hij heeft Ed “Astaire” Vrijland bereid gevonden om de sologitaar ter hand te nemen, de oude toetsenist is ook weer van de partij en ook Taco neemt de zangpartijen weer voor z’n rekening, zodat ook de oude bandnaam gehandhaafd kan blijven. Deze is inmiddels wel veranderd in The Bullfrog Bluesband. Allereerst gaat de band dus weer als 5-mansformatie van start.De huidige formatie bestaat nu vanaf 2012 uit 4 leden waaronder de kersverse bassist Steef Lind.

Wat kunt u verwachten?
De basis, bassist en drummer, staat als het spreekwoordelijke huis. Echter, individueel willen ze, afzonderlijk van elkaar, ook nog weleens knallen. Techniek te over. De solopartijen van Ed zijn behalve virtuoos ook vaak onnavolgbaar. Een gitarist van dit kaliber is zeldzaam. Voeg daar het unieke en karakteristieke stemgeluid van Taco aan toe en zijn loeistrakke gitaarpartijen en daar staat een bluesrockband die zich kan meten met het beste van vaderlandse bodem en waarschijnlijk ook daarbuiten. Al met al een band die je gehoord en gezien moet hebben. Met andere woorden:Are you already froggyfied?

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?