The FoolZ spelen Zappa in het Bluescafé

10 april 2016 - 30 maart 2016, om 16:00, Bluescafé, Apeldoorn

Door Redactie

Bas Langereis


Op zondagmiddag 10 april geven The FoolZ een gratis concert in het Bluescafé in Apeldoorn. Liefhebbers van het werk van Frank Zappa kunnen vanaf 16.00 uur hun hart ophalen, want The FoolZ spelen slechts de muziek van deze componist en gitarist. Het optreden begint om 16.00 uur. Aangezien de band veel werk van het repertoire speelt, kunnen bezoekers rekenen op zeker drie sets, zodat het ernaar uitziet dat het een langdurig feest wordt.

The FoolZ
The Foolz is een hooggewaardeerde Zappa-coverband. De band, waarvan de leden bijna allemaal in Apeldoorn wonen, speelt al meer dan vijfentwintig jaar samen. Tijdens concerten worden in navolging van Frank Zappa veel nummers zonder onderbreking gespeeld. Op het repertoire staan zowel vocale als instrumentale stukken van diverse albums en er is veel ruimte voor solo’s.
In 2003 bracht de groep de cd Live in the Cherrytree uit, opgenomen in het Apeldoornse Bluescafé. De band is ook internationaal bekend; zo verzorgden zij bijzondere optredens tijdens de Zappateers-festivals in Bradford-on-Avon (2007) en Corby (2013) in Groot Brittannië en traden zij tweemaal op tijdens het Europese topfestival Zappanale in Bad Doberan (Duitsland).
De band bestaat uit de broers Lex (gitaar) en Wan (toetsen) Kemper, Pedro Steneker (bas), Remco Aalhuizen (gitaar), Marco Onstenk (drums) en sinds vorig jaar ook percussioniste Linda Blom.

Frank Zappa
Frank Zappa is een icoon in de hedendaagse muziek. De Amerikaanse componist, gitarist, bandleider, filmmaker, sociaal commentator en satiricus werd geboren op 21 december 1950 en bracht tijdens zijn leven meer dan zestig albums uit vol pop, rock, jazz, klassiek en avant-garde. Na zijn dood op 4 december 1993 brengt zijn familie veel nagelaten werk uit. Kenners roemen vooral zijn veelzijdigheid en het is die veelzijdigheid die terug te horen is tijdens concerten van The FoolZ.

‘Frank Zappa is dood. The FoolZ houden hem levend.’ (Bas Langereis)

Praktische gegevens:
Dag: zondag 10 april 2016
Tijd: vanaf 16.00 uur
Locatie: Bluescafé, Nieuwstraat 74A, 7311 BT Apeldoorn
Toegang: gratis

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?