The Gathering terug in Gigant

22 september 2012, van 20:00 tot , Gigant

Door Redactie

Het bloed kruipt bij The Gathering waar het niet gaan kan en daar plukken wij de vruchten van! Een eenmalige benefietshow beviel de oerleden van de band zo goed dat er werd besloten om langs een aantal Nederlandse festivals en clubs te touren. Geweldig nieuws voor de fans van The Gathering anno 1990-1993, want de band zal enkel nummers spelen van de eerste ‘underground cult’ plaat Always… die dit jaar exact 20 jaar uit is.

De oude line-up, bestaande uit Hans en René Rutten, Bart Smits, Hugo Prinsen Geerligs, Jelmer Wiersma en Frank Boeijen, heeft er duidelijk zin in. ‘We hebben al een paar keer gerepeteerd, en het is erg leuk om elkaar weer te zien en de oude, doom metal nummers van ‘Always…’ weer op te rakelen’, aldus drummer Hans Rutten. ‘We vonden allemaal dat het een beetje jammer zou zijn als het maar bleef bij één optreden, vandaar de keuze om enkele festivals en clubs aan te doen.’

Het Nederlandse The 11th Hour zal de zaal aan het begin van de avond opwarmen. Ed Warby, met name bekend als drummer van Gorefest en Ayreon, richtte in 2008 het soloproject The 11th Hour op. The 11th Hour bracht ondertussen alweer twee doom metal albums uit, waar Warby de gitaren, bass, drums, keyboards en vocals voor voor zijn rekening nam. Live speelt hij wel met gehele band, omdat zo een zo goed mogelijk optreden weg te kunnen geven.

The Gathering ’92 met voorprogramma The 11th Hour zie en hoor je op zaterdag 22 september in de popzaal van Gigant. Kaarten kosten €14,50 en €13,50 voor Gigantleden en zijn verkrijgbaar aan de kassa en via de website van Gigant.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?