The Glass Castle

12 december 2017, om 19:30, Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn

Door Agenda

Voor liefhebbers van goede literatuur en de betere films programmeren Gigant en CODA al jaren de serie Boek & Film. Tijdens de derde avond van dit seizoen (dinsdag 12 december) wordt de boekverfilming van The Glass Castle vertoond, gebaseerd op de memoires van schrijfster Jeannette Walls. De avond in Gigant begint zoals altijd om 19.30 uur met een inleiding door filmdocent Harry Peters. Wie dit boek wil lezen, kan hiervoor terecht in CODA Bibliotheek; de Nederlandse titel is Het Glazen Kasteel.

Het verhaal

Jeannette Walls groeit op in een unieke familie met een kunstenares als moeder en een excentrieke vader die zijn kinderen een fantasiewereld belooft ter afleiding van hun armoede. Samen met haar broer en zussen leeft Jeanette een nomadenbestaan. Ze weten zich één voor één te onttrekken aan hun overheersende ouders en vinden elk hun weg. Beïnvloed door haar dysfunctionele en alcoholische vader besluit Jeannette met een vurige vastberadenheid om succesvol te worden op haar eigen manier.

The Glass Castle is gebaseerd op de memoires van schrijfster Jeannette Walls. De film is geregisseerd door Destin Daniel Cretton; hoofdrollen zijn er voor Brie Larson, Naomi Watts en Woody Harrelson.

De avond

Filmdocent Harry Peters begint om 19.30 uur met een korte inleiding; u krijgt hierbij een reader met informatie over het boek, de film, acteurs en regisseur waarna u samen de film gaat kijken.

Meer Boek & Film

Ook volgend jaar staan er weer verschillende Boek & Film-avonden gepland en wel op 23 januari (Murder on the Orient Express), 27 februari (Tot ziens daarboven), 27 maart, 24 april en 29 mei. Daarnaast is er op woensdag 3 januari een speciale Kinder Boek & Film: Wonder, naar het gelijknamige boek van R.J. Palacio.

Op www.coda-apeldoorn.nl/boekenfilm en op www.gigant.nl is ongeveer twee weken voorafgaand aan iedere Boek & Film-avond meer informatie over die boekverfilming te lezen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?