The Information

22 september 2013 - 30 september 2013, om 16:15, Gigant

Door Agenda

http://www.gigant.nl/programma/the-information/1699/

Aanvang: 16:15 Entree: Gratis

De vier witte raven van The Information waren blij verrast toen ze in 2009 na amper twee optredens al op Eurosonic mochten aantreden. Na deze snelle start heeft de veelbelovende band steeds meer mensen bekoord met hun oprechte op Carel Willinks Jobstijding geïnspireerde folkrock.

The Information werd in 2008 opgericht door jeugdvrienden Frederik Roeland (drummer) en Jan Kooiker (zanger/gitarist). Met Berno Hoeve (bassist) en Erik de Lange (leadgitarist en lapsteelspecialist) vond de band al snel zijn beklemmend Jobstijdingsgeluid. “We hielden van de duistere, licht onheilspellende sfeer van dat schilderij,” verduidelijkt Jan, naast zanger ook de woordenaar van dienst. “We wilden dezelfde donkere, mysterieuze verhalen vertellen, en met Erik en Berno erbij ging dat haast vanzelf.”

Na een succesvolle eerste EP in 2009 bracht de band een nieuwe EP uit in mei 2011. “We waren heel erg blij met het geluid, en de sfeer, van Man-made Void, onze tweede EP. Het was nog even eerlijk en rauw als dat van onze eerste, alleen was het veel directer, intenser,” zegt Jan. “We voelden dat we klaar waren voor een debuutalbum.”

En dat debuutalbum, Sounds Of The Backwoods, werd officieel voorgesteld op 8 februari 2013, in Hedon Zwolle. De titel verwijst naar Rouveen, een dorpje onder de rook van Zwolle, waar drie van de vier bandleden zijn opgegroeid en waar niet zo gek lang geleden nachtvrijers tijdens nachtelijke praatjes vrouwenharten voor zich wonnen. De raaf is vanaf de eerste EP een symbool voor The Information en dat blijkt ook uit de albumhoes van Sounds Of The Backwoods. “De raaf wordt in verschillende culturen gezien als een boodschapper, een slechtnieuwsbrenger of zelfs als een eenzame, rusteloze zwerver,” begint Jan. “Een perfecte verhalenverteller dus,” vult Frederik aan. “En een mooie ambassadeur voor The Information.”

Nu het album klaar is, is The Information van plan om zoveel mogelijk te gaan spelen. “Muziek maken, dat is waar het allemaal om draait. Dat, en mensen beroeren,” besluit Jan.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?