The Mantulls, jonge progressieve bluesrock

6 oktober 2016, om 21:00, Bluescafe, Nieuwstraat 74a, Apeldoorn, € 5,-

Door Agenda

THE MENTULLS http://www.thementulls.com/ zijn een jonge progressieve bluesrock band uit de UK. De band bestaat uit de broers Andrew en Jamie Pipe en drummer Nick Colman. Dit trio is jong in ouderdom, maar ze draaien al enkele jaren mee in de Britse muziekscène.
In 2012 werd Andrew Pipe als één van de jongste muzikanten ooit genomineerd als beste jonge artiest op de Britse Blues Awards. Ook het jaar daarop werd hij genomineerd.

Alle songs worden door het trio geschreven en hun invloeden variëren van Gary Moore, naar Toto en Cream tot Genesis en Wishbone Ash.
Hun muziek is een smeltkroes van krachtige, maar toch melodieuze met blues doordrenkte rock. In de loop der jaren heeft de band een eigen unieke stijl gecreëerd, mede door Jamie’s ongewone maar effectieve manier van spelen op de keyboards. Met zijn linkerhand bespeelt hij de baslijnen en met zijn rechterhand het orgel en de piano. Gitaristen als Andy Powell (Wishbone Ash), Martin Barre (Tull), Aynsley Lister ,Stevie Nimmo en Danny Bryant zijn bewonderaars van The Mentulls en Andrew Pipe’s zijn gitaarspel.

Met drie albums op hun naam , optredens met onder andere Wishbone Ash, Focus, Walter Trout Aynsley Lister, Sherman Robertson Hun nieuwe studio album ‘Reflections’ ontving lovende kritieken winnen The Mentulls steeds meer fans in het Verenigd Koninkrijk en Europa met hun eigen unieke merk van de ‘prog blues rock’. Het album werd geproduceerd door de bekroonde producer Wayne Proctor(King King) en gemasterd door de legendarische Ray Staff (Led Zeppelin, Genesis, The Stones, Rush), werd uitgeroepen tot “The best album I’ve heard all year by a country mile “door Classic Rock Society Magazine.

Zoals een recensent terecht schreef, “It’s hard to stand out. Unless you are as superb as The Mentulls are, that is”.
“Reflections is stunning” ~Maximum Volume Music
“An uncompromising rocker with shades of Whitesnake & Rainbow – Impressive” ~Blues In Britain
“Adventurous” ~Classic Rock Magazine
“This is a most impressive album that somehow defies their relatively tender years”~Guitar Techniques Magazin
The band is Andrew Pipe (guitar and vocals), Jamie Pipe (keyboards) and Nick Colman (drums). Andrew Pipe (age 19).
Aanvang 21:00 Entree 5 euro

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?