the music reps

15 mei 2013, om 21:00, Blues cafe Apeldoorn

Door Agenda

http://www.myspace.com/therepertoires/photos/5744026#%7B%22ImageId%22%3A5744026%7D

Stel je aan de ene kant de intieme vocalen voor van Joni Mitchell met de vibes van Stevie Nicks… gecombineerd met de DNA van Neil Young en de stem van Gram Parsons aan de andere kant… voeg daar de genoegzaam gemengde harmonie van ritmisch gitaar en viool aan toe en je hebt het over het duo Sarana VerLin en Billy Brandt.

Deze twee zeer getalenteerde muzikanten uit Detroit spelen een originele mix van Folk, Rock, Celtic en Americana en werden veelvuldig onderscheiden met diverse Detroit Music Awards in de folk, country en rock categorie. Hun blend van Celtic en Americana noemen ze zelf ook wel Celticana.
Billy Brandt deelde het podium met iconen als Pat Benetar en Jethro Tull en tourde o.a. samen met 38 Special. Hij werd persoonlijk onderscheiden met diverse Detroit Music Awardsals o.a. beste acoustische vocalist, beste folk artiest, beste instrumentalist, beste countrry songwriter en voor beste opname. Daarnaast ontving hij bijna twee dozijn extra DMA nominaties in samenwerking met andere bands.
Beïnvloed door o.a. Gram Parsons van Grateful Dead vormde hij zijn eigen gitaar sound door zijn eigen unieke manier van gitaar picking waardoor een beklijvende melodie ontstaat die lang bij de luisteraar blijft hangen als de song alweer voorbij is.
Met meer dan 300 optredens per jaar verdient hij met recht de titel van een van de hardst werkende artiesten uit Detroit.
Sarana VerLin begon al op tienjarige leeftijd met spelen en het schrijven van haar eigen muziek en op twaalf jarige leeftijd deed zij al haar eerste internationale optreden op viool. Inmiddels staat zij al meer dan een decennium op de podia in de VS, Canada en Groot Brittanië. Inmiddels heeft Sarana al zeven albums op eigen naam uitgebracht terwijl ze op meer dan het dubbele aantal albums van andere artiesten een bijdrage leverde. Zij werkte samen met Grammy award winnaars Don Was (iedereen van Elton John tot de Rolling Stones) en Steven King (Eminem) alsmede met producer Ben Grosse (Debbie Hardy). Vanwege haar hoge muzikale verdienste is zij naast prestigieuze  artiesten als Aretha Franklin en Iggy Pop opgenomen in deDetroit Metro Times Music Hall.
Aanvang 21.00 uur entree 5,-

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?