The Neil Young Mirror band

28 september 2013, van 22:00 tot 23:55, Bluescafé Apeldoorn

Door Agenda

Als je bij een optreden van deze band je ogen dicht doet, dan zou je zweren dat Neil Young & The Crazy Horse op dat moment staan te spelen. Zó authentiek klinkt de Neil Young Mirror Band!
De formatie rond de veendammer singer/songwriter Gerry Wolthof – die halverwege de jaren ’80 op TV in de Soundmixshow van Hennie Huisman als Neil al de nodige furore maakt – heeft zich het repertoire van de ‘meester’ helemaal eigen gemaakt. In een bezetting van 2x gitaar, bas, drums en 3x vocals worden de songs uiterst precies nagespeeld en klinkt het live als een klok. Van ‘Heart Of Gold’ en ‘Old Man’, via ‘Comes A Time’ en ‘Out On The Weekend’ naar ‘Like A Hurricane’ en ‘Rockin’ In The Free World’, alle klassiekers uit ‘s mans carrière komen voorbij.
Maart 2002 wordt in hometown Veendam in de allereerste bezetting een live-CD met 12 songs opgenomen, die datzelfde jaar in eigen beheer wordt uitgebracht. Het album krijgt prima kritieken en bijvoorbeeld ook Mart Smeets spreekt waarderend over het schijfje. De recensent van ‘Roots Town Fee Zine’ schreef: “mochten deze noorderlingen een optreden in de buurt verzorgen, dan ben ik er zeker van dat zij u een buitengewoon genoeglijke avond weten te bezorgen. Zo vaak komt Neil Young nu ook weer niet langs en dan is Gerry Wolthof met zijn band een alleraardigst alternatief!”.
Aanvang 22.00 uur entree 7,-

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?