The Nimmo Brothers Band

9 mei 2012, van 21:00 tot 23:00, Bluescafé

Door Nataliefde

De uit Glasgow afkomstige band van the Nimmo Brothers bestaat al zo’n 14 jaar uit de broers Alan en Steve Nimmo, beide zang en gitaar, Mat Beable op de basgitaar en Wayne Proctor op de drums en ze leverden met Picking Up the Pieces een gevarieerde stevige 6e CD af die naar mijn idee niet mag ontbreken in de CD-verzameling van iedere bluesrockliefhebber.

Als je de hoes bekijkt zie je de broers als een soort cartoonfiguur met hun gitaarkoffer over een kerkhof wandelen, dat geeft alvast een fijn sfeertje …

Al met de eerste song “All Because Of You” begint mijn hoofd op de maat mee te knikken, dit willen we horen; een stevig fundament van bas, drums en vervormde Les Paul gitaren in de rhythm- en solopartijen in een kadans dat me wat aan “White Room” van the Cream doet denken.

Voorwaar een goed begin, voor de rest gaat de CD buiten 2 slowsongs heerlijk stevig door de verschillende maatsoorten en shuffles van de Rock Blues met songs die allemaal van eigen hand zijn. Niks overproduktie, gewoon 2 gitaren, 2 goede zangstemmen, 1 bas en 1 drumstel, stevig en vakkundig. De broers zijn fantastische gitaristen die uitstekend op elkaar ingespeeld zijn. Afwisselend spelen Steve en Alan solo- en ritmegitaar terwijl ook de zang gebroederlijk wordt verdeeld wat zeker te horen is in het tweestemmige “A Better Day” waarbij indien live gespeeld zeker de aanstekers de lucht in zullen gaan. Op dit nummer ook een Hammond wat door Rupert Black wordt gespeeld.

Alan en Stevie Nimmo zijn twee bluesbrothers, allebei topgitaristen en gezegend met een fantastische bluesstrot,  die je tot de beste moderne bluesgitaristen uit het Europese circuit kunt rekenen.The Nimmo Brothers wonnen de British Blues Connection Awards voor beste UK.album en beste band, stonden op alle gerenommeerde  bluesfestivals en in eivolle bluesclubs.

Stevie Nimmo put zijn inspiratie vooral uit de Chicago blues (o.a. Buddy Guy) en Peter Green’s Fleetwood Mac,  en Alan Nimmo heeft veel naar gitarist Paul Kossoff (The Free) geluisterd. Tijdens hun optredens slaan ze een brug tussen de Amerikaanse rootsmuziek en de Britse blues. Zonder blozen wordt er geslalomd  tussen Stevie Ray Vaughn, B.B.King en Peter Green. Ook vocaal kunnen deze broers heel wat bluesvarianten aan. Met hun typisch “Glasgow’s No Fear No Messing”en nooit aflatende energie,zit hun optredens boordevol passie en emotie,recht uit het hart van Glasgow tot in de ziel van het publiek. En de broers zijn weer “on the road”om hun killer songs live te laten horen. En laten daarbij niets aan het toeval over, de oude Orange buizen amps en de gekoesterde Les Pauls worden weer van stal gehaald,om hun passionele bluesrock ten gehore te brengen en te bewijzen dat ze een van de ‘all time’ lievelingsbands zijn van het bluescafe.

The Nimmo Brothers behoren tot de betere Europese bluesrockformaties. De Schotten hebben een aantal jaren geleden al een enorme indruk achter gelaten. Alan Nimmo heeft ook met KING KING op het Bluescafé forever festival gestaan. Een absolute topband die een volle bak verdient. Vanavond om 21.00 uur tussen de regendruppels naar het Bluescafé om een niet te vergeten optreden mee te maken.

Entree 10,-

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?