The Salty Dog

26 augustus 2017, om 22:00, Bluescafe Apeldoorn, Nieuwstraat 74a, €5.00

Door Agenda

Zaterdag 26 augustus THE SALTY DOG
Jan J. Scherpenzeel: Zang / Mondharmonica Jan J. Scherpenzeel is een blueszanger van het eerste uur met ruim 40 jaar ervaring, met een treffende donkere stem, en prachtig mondharmonicaspel.
Hij deelde in zijn carriere het podium met o.a. Junior Wells, Guus & Johnny Laporte (Barrelhouse), Oscar Benton, Ted Oberg, Will Sophie. Speelde in de legendarische band Mountbatten, geliefd bij de programmamakers van de VPRO, the Blazing Aces; waarmee hij een LP en 3 cd’s uitbracht, Super Session Bluesband met Ted Oberg, en de Twelve Bar Bluesband welke in 2010 werd uitgeroepen tot de beste nederlandse bluesband. Heeft sinds 2016 zijn eigen JJ Sharp Band, en nu dus de frontman van the SaltyDog.
Eddy van de Bunte: Orgel / Piano Eddy begint al heel vroeg met orgel spelen. Op zijn achtste jaar kreeg hij een 2e hands philips orgeltje van zijn vader en heeft vervolgens 5 jaar klassiek les gehad, van daaraf ging het snel bergopwaarts. Vanaf zijn zeventiende is hij professioneel muzikant. Eddy is een autodidact, pur sang, en heeft goede muzikale oren. Na een decennia alleen op pad te zijn geweest ging hij samen met Tom Zevenbergen het duo “Tom en Jerry” vormen. Op zijn 40e ontdekte hij de blues, en samen met Jos Veldhuizen, Anne-Geert Bonder, Peter Beemsterboer, Kees Luijendijk en Eric Bagchus werd de Blueshop opgericht. In 2008 maakte hij de stap naar Flavium waar hij 5 jaar actief was met o.a. Nico Groen en later Ramon Rambeaux op drums. In 2014 begon hij zn eigen band the SaltyDog.
Alex Buiting: Gitaar Alex studeerde aan het conservatorium in Hilversum. Alhoewel Alex beroepsmuzikant is en aan de muziekschool in Bussum doceert, noemt hij zichzelf heel bescheiden “Jack of all trades and master of none”. Hij werd door Herman Brood benaderd om Danny Lademacher op te volgen en Toontje Lager wilde hem ook graag inlijven, verzoeken waarvoor Alex in beide gevallen vriendelijk bedankte. Zijn eigenzinnige karakter zocht andere uitdagingen. Met zijn fabelachtige techniek en bezielende solo’s is hij een blikvanger in iedere band. Alex’s inspiratiebronnen zijn o.a. Scott Henderson en Robben Ford. Een aanwinst voor the SaltyDog.
Alex Bongers: Bas Bas spelen is zijn lust en zijn leven. Vanaf zij 13e bezig met de vier en later vijf snaren Bas. In bands zoals Favour, Free and Easy en Fivepack leefde hij zich uit in de Blues, Sophisticated Blues en Rock Blues. Een vaste steun en toeverlaat in de ritmesectie van The SaltyDog.
Jan ter Maat: Drums
Jan speelt drums al vanaf zijn vierde jaar. Op zijn 15e is zijn drumloopbaan echt begonnen. Jazz, pop, latin, tot zelfs klassiek, de muziekstijlen lopen ver uiteen en maakt hem tot een alleskunner. Probleemloos nestelt Jan zich in de bluesmuziek, waar hij met zn heerlijke groove en fantastische shuffles de band tot grotere hoogtes brengt. Jan heeft naast zn zelfstudie onder andere gestudeerd aan het conservatorium in Enschede. Ook heeft hij een grote passie voor het lesgeven, en heeft sinds 1977 een eigen drumschool in Hengelo.
Aanvang 22.00 uur entree 5,-

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?