Thea Vos en Jacqueline van Bergeijk

23 september 2017, om 16:00, Galerie H10a, De Eglantier 325, Apeldoorn

Door Agenda

Thea Vos, “In mijn hoofd is het nooit stil”

Het leven is gekenmerkt door een overvloed aan emotioneel belastende momenten. Om de chaos te kunnen hanteren, zoekt zij naar een beheersbare ervaring.
Haar fascinatie is vooral de emotie als een universeel gegeven, onafhankelijk van cultuur, ras en tijdgeest.
Thea verzamelt beeldmateriaal, van internet, eigen foto’s, uit kranten enzovoort, daarna ontstaat het proces van associëren, componeren, plakken, schilderen, laag over laag, schuren poetsen, en weer opbouwen.
Bij elke nieuwe laag zoekt zij weer nieuwe vormen door combinaties van schilderen, collage, zeefdruk en transfer, om diepte, verscherping en vervaging te laten ontstaan.

Jacqueline van Bergeijk

Haar werk is voornamelijk gemaakt van stof. Ze vindt haar inspiratie in allerhande oude, door het leven versleten textiel, bijvoorbeeld op straat gevonden handschoenen, kanten kleedjes of zakdoekjes van een geliefde verwant. In haar handen roepen ze een hele ideeënwereld en vele verhalen op. Stof als echo van een persoonlijk verleden of collectieve ervaring. Het werk heeft een eigen beeldtaal met figuratieve en abstracte elementen. Het laat zich niet eenduidig interpreteren en doet een beroep op de associaties en herinneringen van de kijker. Inhoudelijk zoekt zij naar een balans tussen kwetsbaarheid en kracht.

De expositie loopt van 22 september tot 28 oktober. De galerie is open op vrijdag en zaterdag van 13.00 – 17.00 u. en op afspraak. Toegang is vrij.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?