Theater Zonder Grens speelt Pudding met Granaten

31 maart 2017, om 20:00, Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn, €14,00

Door Agenda

Michiel Wijnbergh

Pudding met Granaten is een anti-oorlog en maatschappijkritisch stuk waarin op satirische wijze gezinsleven en militarisme contrasteren. Het is een meedogenloze afrekening met de bruutheid en het absurde van de oorlog. De enerzijds komische en anderzijds dramatische werking wordt vooral bereikt door spel met elementen die schijnbaar niet verenigbaar zijn: de kinderlijke naïviteit van de personen aan de ene kant en de gruwelijke werkelijkheid aan de andere kant. Het levert al met al een aantal intrigerende dubbele bodems en spiegeleffecten over schijn en werkelijkheid op.

De hoofdrolspeler heeft een vurig levensdoel voor ogen: het achterhalen van de geheimen van de wereld van oorlog, het beleven van de puurheid van de aarde en de mens en de collectieve samenleving. Een lange zoektocht brengt hem naar onbekende oorden maar de werkelijke schat blijkt dichterbij dan gedacht…

Een bijzonder stuk dat de werkelijkheid en de huidige wereldorde weerspiegelt middels karikaturen en spot. Dit alles in een interculturele setting, waarbij spelers uit verschillende culturen het podium bezetten.

Al meer dan 23 jaar is Theater Zonder Grens nauw betrokken bij interculturele activiteiten en culturele bijeenkomsten binnen de gemeente Apeldoorn. De interculturele acteurs van Theater Zonder Grens, afkomstig uit meer dan 5 verschillende landen, maken dit alles mogelijk en spelen met veel enthousiasme, passie en gedrevenheid.

Op 31 maart 2017 breng ik met mijn groep Theater Zonder Grens de toneelvoorstelling ‘Pudding met Granaten’ op de planken. De voorstelling begint om 20:00 uur, Podium Gigant te Apeldoorn. Kaarten kosten €14,00.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?