Theatergroep WirWar presenteert ‘De Hoofdzaak’

23 juni 2018, om 19:30, Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn

Door Agenda

Theatergroep WirWar presenteert ‘De Hoofdzaak’

Op 23 juni a.s. presenteert Theatergroep WirWar haar tweede voorstelling. Met deze voorstelling genaamd ‘De Hoofdzaak’ proberen ze voor derden inzichtelijk te maken wat het leven met hersenletsel inhoudt en wat vaak de reactie van de buitenwereld is. De voorstelling begint om 19:30 uur en wordt gespeeld in de Theaterzaal van GIGANT. Kaarten kosten € 6,00, vrienden van GIGANT betalen € 5,00 en zijn te koop aan de balie van GIGANT of via gigant.nl.

Theatergroep WirWar

De theatergroep bestaat vanaf september 2017 en wordt begeleid door Nienke Goossens (danstherapeut en dansdocent) en Aad van der Waal (dramadocent en Stadsdichter van Apeldoorn). In deze theatergroep spelen uitsluitend mensen met een (niet) aangeboren hersenletsel.

De tweede voorstelling

Op 14 februari j.l. speelde de theatergroep haar eerste voorstelling. “Deze voorstelling werd zeer enthousiast ontvangen.” Vertelt Aad van der Waal. “Kwalificaties als ‘ontroerend’, ‘confronterend’, ‘integer’ en ‘humorvol’ heb ik veelvuldig voorbij horen komen.” “We werken nu op basis van de ervaringen van de groep verder aan de nieuwe voorstelling: Waar in de eerste voorstelling vooral het accent lag op het inzichtelijk maken van het leven met hersenletsel en de reactie van de buitenwereld, vullen we dat nu aan met ‘het eigen antwoord op de buitenwereld’ en het ‘(her)vinden van de eigen kracht’. “Aldus Aad. De voorstelling wordt muzikaal ondersteund door NAH ervaringsdeskundige, pianiste en componist Mariëtte Hehakaya. Het is ook mogelijk deze tweede voorstelling te boeken. Meer informatie hierover is te verkrijgen via Nanda Huisman bij GIGANT.

Expositie Kunst-Zinnig-Brein

Tijdens de voorstelling exposeert Kunst-Zinnig-Brein, een collectief van kunstenaars, mensen die op latere leeftijd hersenletsel hebben opgelopen, een aantal werken. Velen van hen hadden voor hun hersenletsel nooit getekend of geschilderd. Schilderen is een middel om te ontdekken wat hun mogelijkheden zijn. Het schilderen helpt bij het proces van verwerking en aanvaarding en bij het terugvinden van zelfvertrouwen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?