Theatersport wedstrijd ‘Geen brug te ver’

6 juni 2014, om 20:30, ArtCafe Sam Sam

Door Redactie

Effe Belle

Vrijdag 6 juni is de finale van het theatersportseizoen 2013/2014 met de laatste thuiswedstrijd van Effe Belle. En het wordt een echte Gelderse derby. Te gast is ‘Geen brug te ver’, de buren uit Arnhem.

In deze laatste wedstrijd hoeft de tegenpartij niet ver te reizen voor een spannende wedstrijd waarbij het theaterseizoen zal worden afgesloten. Een ‘Grand Finale’ met twee teams die alle energie zullen geven om het publiek een waanzinnige avond te bezorgen. De spelers uit Arnhem zijn vaker te gast geweest in Apeldoorn en de teams kennen elkaar. Dit staat gerand voor scènes op de scherpst van de snede.

Bij een theatersportwedstrijd spelen twee teams van ieder 4 spelers korte, geïmproviseerde scènes van 4 a 5 minuten. Deze scènes worden door de spelers (acteurs) ter plekke verzonnen: geen script, geen teksten, geen overleg. Bij iedere scene speelt het publiek een belangrijke rol: de spelers vragen namelijk suggesties aan de zaal als input voor een scene. Bijv. waar speelt de scene zich af? met welke emoties? Handelingen? Relatie tot personen? Een beroep? Elke scene is uniek en nog nooit eerder gespeeld. Na de scènes volgt het oordeel van een aantal rechters (jury) en krijgt publiek ook de mogelijkheid hun favoriet aan te wijzen. Daarnaast heeft het publiek de beschikking tot rozen en sokken. Met de rozen kunnen zij hun waardering richting de spelers uiten. Met de sokken kan het publiek de rechters laten weten het niet eens te zijn met de jurering. Vreemd? Voor een theatersportwedstrijd is niets vreemd! De huispianist van Effe Belle, Marq van Mazijk, zal de scènes live muzikaal ondersteunen en ook dit is volledig geïmproviseerd.

Alle scènes zijn uniek, veelal hilarisch, maar soms ook met een traan… In ieder geval volledig geïmproviseerd!

De theatersportwedstrijd  “Geen Brug te Ver” is te zien op vrijdagavond, 6 juni in ArtCafe Sam Sam, Van Kinsbergenstraat 17 in Apeldoorn. Aanvang is 20:30 uur. Zaal open 20:00u. Entree € 4,-.

Informatie en reserveren via de website van Effe Belle: http://www.effebelle.org

Op de hoogte blijven van Effe Belle via facebook: http://www.facebook.com/Effebelle

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?