Theatersport wedstrijd ‘U roept, wij spelen’

10 mei 2014 - 5 mei 2014, om 20:30, ArtCafe Sam Sam

Door Redactie

Effe Belle

Zaterdag 10 mei 2014 ontvangt improvisatieverenging Effe Belle één van de beste theatersportgroepen van het land. Een spetterende strijd zal het gevolg zijn. Samen met ‘Effe Belle’ komen ‘De Jonge Woudlopers’ Apeldoorn op zijn kop zetten. En dat allemaal onder het motto ‘U roept! Wij spelen!’

‘De Jonge Woudlopers’ wonnen in 2013 het Nederlands Kampioenschap Theatersport. In hetzelfde jaar verloor ‘Effe Belle’ een wedstrijd van de kampioenen, maar het team uit Apeldoorn is gebrand op een revanche. En Effe Belle zal op 10 mei een geheim wapen inzetten: Een volledig vrouwelijk team!
Het zal een hete strijd gaan worden.

Bij een theatersportwedstrijd spelen twee teams van ieder 4 spelers korte, geïmproviseerde scènes van 4 a 5 minuten. Deze scènes worden door de spelers (acteurs) ter plekke verzonnen: geen script, geen teksten, geen overleg. Bij iedere scene speelt het publiek een belangrijke rol: de spelers vragen namelijk suggesties aan de zaal als input voor een scene. Bijv: Waar speelt de scene zich af? Met welke emoties? Handelingen? Relatie tot personen? Een beroep? Elke scene is uniek en nog nooit eerder gespeeld. Na de scènes volgt het oordeel van een aantal rechters (jury) en krijgt publiek ook de mogelijkheid hun favoriet aan te wijzen. Daarnaast heeft het publiek de beschikking tot rozen en sokken. Met de rozen kunnen zij hun waardering richting de spelers uiten. Met de sokken kan het publiek de rechters laten weten het niet eens te zijn met de jurering. Vreemd? Voor een theatersportwedstrijd is niets vreemd! De huispianist van Effe Belle, Marq van Mazijk,  zal de scènes live muzikaal ondersteunen en ook dit is volledig geïmproviseerd.

Alle scènes zijn uniek, veelal hilarisch, maar soms ook met een traan… In ieder geval volledig geïmproviseerd!

Over Effe Belle
Improvisatievereniging Effe Belle bestaat meer dan 15 jaar. De afgelopen jaren richten de vereniging zich meer op het spelen van langere geïmproviseerde theatervormen, maar dit seizoen keren ze weer terug naar de basis van improvisatie; De theatersportwedstrijden. De groep, met 14 leden, is al jaren actief in Apeldoorn. Iedere dinsdag hebben zij hun vaste training in Markant en spelen 6 keer per jaar in hun thuisbasis: Artcafe Sam Sam, Van Kinsbergenstraat 17 in Apeldoorn.

De Jonge Woudlopers
De Jonge Woudlopers zijn ontstaan als studentengroep en wonnen enkele jaren terug het Nederlands Studenten Kampioenschap. Inmiddels geen studenten meer, maar spelers van De Jonge Woudlopers, Jurriaan, Gert Jan, Jus en Fulco, zijn nog steeds graag geziene spelers. In 2013 wonnen ze het Nederlands Theatersport Toernooi.

De theatersportwedstrijd  “U roept, wij spelen” is te zien op zaterdagavond, 10 mei in ArtCafe Sam Sam, Van Kinsbergenstraat 17 in Apeldoorn. Aanvang is 20:30 uur. Zaal open 20:00u. Entree € 4,-

Informatie en reserveren via de website van Effe Belle: http://www.effebelle.org

Op de hoogte blijven van Effe Belle via facebook: http://www.facebook.com/Effebelle

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?