Theatersportwedstrijd

8 januari 2016, van 20:30 tot 22:30, Art Café SamSam

Door Redactie

Vrijdagavond 8 januari zal Apeldoorn overspoeld worden door de spelers van Op Afroep.
Inzet: De overwinning in een spetterende theateravond! Het team Op Afroep zal een onvervalste theatersportwedstrijd gaan spelen tegen Effe Belle uit Apeldoorn. Een avond vol interactie met het publiek die met rozen en sokken hun mening kunnen geven over de gespeelde scènes.

Bij een theatersportwedstrijd spelen twee teams van ieder 4 spelers korte, geïmproviseerde scènes van 4 a 5 minuten. Deze scènes worden door de spelers (acteurs) ter plekke verzonnen: geen script, geen teksten, geen overleg. Bij iedere scene speelt het publiek een belangrijke rol: de spelers vragen namelijk suggesties aan de zaal als input voor een scene. Bijv. waar speelt de scene zich af? met welke emoties? Handelingen? Relatie tot personen? Een beroep? Elke scene is uniek en nog nooit eerder gespeeld. Na de scènes volgt het oordeel van een aantal rechters (jury) en krijgt publiek ook de mogelijkheid hun favoriet aan te wijzen. Daarnaast heeft het publiek de beschikking tot rozen en sokken. Met de rozen kunnen zij hun waardering richting de spelers uiten. Met de sokken kan het publiek de rechters laten weten het niet eens te zijn met de jurering. Vreemd? Voor een theatersportwedstrijd is niets vreemd! De huispianist van Effe Belle, Marq van Mazijk, zal de scènes live muzikaal ondersteunen en ook dit is volledig geïmproviseerd.
Alle scènes zijn uniek, veelal hilarisch, maar soms ook met een traan… In ieder geval volledig geïmproviseerd!

Over Effe Belle

Improvisatievereniging Effe Belle bestaat meer dan 15 jaar. De afgelopen jaren richten de vereniging zich meer op het spelen van langere geïmproviseerde theatervormen, maar dit seizoen keren ze weer terug naar de basis van improvisatie; de theatersportwedstrijden. De groep, met 14 leden, is al jaren actief in Apeldoorn. Iedere dinsdag hebben zij hun vaste training in Markant en spelen 6 keer per jaar in hun thuisbasis: Artcafe Sam Sam, Van Kinsbergenstraat 17 in Apeldoorn.
Over Op Afroep
Op Afroep is een theatersportvereniging uit Enschede. Beginners, gevorderden, jong en oud. Iedereen is welkom. Plezier in het spel staat voorop bij Op Afroep. De spelers leren van elkaar, van trainers en publiek. Daarom delen zij hun ‘kunsten’ graag door workshops, theatersport-wedstrijden en andere optredens.
De theatersportwedstrijd tegen Op Afroep is te zien op vrijdagavond 8 januari in ArtCafe Sam Sam, Van Kinsbergenstraat 17 in Apeldoorn.
Aanvang is 20:30 uur.
Zaal open 20:00u. Entree € 5,-

Informatie en reserveren via de website van Effe Belle: http://www.effebelle.org
Op de hoogte blijven van Effe Belle via facebook: http://www.facebook.com/Effebelle

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?