Theatersportwedstrijd

20 maart 2015, van 20:30 tot 22:30, Art Cafe Sam Sam

Door Redactie

Vrijdag 20 maart zal Apeldoorn overspoeld worden door de spelers van Liever Veul Bloemen uit Wageningen. De strijd zal er hard aan toe gaan. Inzet: De overwinning in een spetterende theateravond! Het team Liever Veul Bloemen zullen een onvervalste theatersportwedstrijd gaan spelen tegen Effe Belle uit Apeldoorn. Een avond vol interactie met het publiek die met rozen en sokken hun mening kunnen geven over de gespeelde scènes.

Bij een theatersportwedstrijd spelen twee teams van ieder 4 spelers korte, geïmproviseerde scènes van 4 a 5 minuten. Deze scènes worden door de spelers (acteurs) ter plekke verzonnen: geen script, geen teksten, geen overleg. Bij iedere scene speelt het publiek een belangrijke rol: de spelers vragen namelijk suggesties aan de zaal als input voor een scene. Bijv. waar speelt de scene zich af? met welke emoties? Handelingen? Relatie tot personen? Een beroep? Elke scene is uniek en nog nooit eerder gespeeld. Na de scènes volgt het oordeel van een aantal rechters (jury) en krijgt publiek ook de mogelijkheid hun favoriet aan te wijzen. Daarnaast heeft het publiek de beschikking tot rozen en sokken. Met de rozen kunnen zij hun waardering richting de spelers uiten. Met de sokken kan het publiek de rechters laten weten het niet eens te zijn met de jurering. Vreemd? Voor een theatersportwedstrijd is niets vreemd! De huispianist van Effe Belle, Marq van Mazijk, zal de scènes live muzikaal ondersteunen en ook dit is volledig geïmproviseerd.
Alle scènes zijn uniek, veelal hilarisch, maar soms ook met een traan… In ieder geval volledig geïmproviseerd!

Over Effe Belle

Improvisatievereniging Effe Belle bestaat meer dan 15 jaar. De afgelopen jaren richten de vereniging zich meer op het spelen van langere geïmproviseerde theatervormen, maar dit seizoen keren ze weer terug naar de basis van improvisatie; de theatersportwedstrijden. De groep, met 14 leden, is al jaren actief in Apeldoorn. Iedere dinsdag hebben zij hun vaste training in Markant en spelen 6 keer per jaar in hun thuisbasis: Artcafe Sam Sam, Van Kinsbergenstraat 17 in Apeldoorn.
Liever Veul Bloemen
Theatersportvereniging Liever Veul Bloemen is in 1997 opgericht door een drietal enthousiaste leden van de toneelvereniging Wagenings Dilettanten Toneel. Inmiddels is Liever Veul Bloemen uitgegroeid tot een zelfstandig opererende groep theatersporters. Liever Veul Bloemen coördineert en organiseert alle eigen activiteiten.
Liever Veul Bloemen traint één keer per week gedurende twee uur onder de deskundige leiding van een professionele docent. In overleg met de docent en de spelers worden lesinhoud en aandachtsgebieden besproken. Een deel van de leden is al geruime tijd actief binnen de vereniging en heeft veel ervaring.
De vereniging bestaat momenteel uit 26 spelers.
De theatersportwedstrijd tegen Liever Veul Bloemen is te zien op vrijdagavond 20 maart in ArtCafe Sam Sam, Van Kinsbergenstraat 17 in Apeldoorn.
Aanvang is 20:30 uur.
Zaal open 20:00u. Entree € 4,-

Informatie en reserveren via de website van Effe Belle: http://www.effebelle.org
Op de hoogte blijven van Effe Belle via facebook: http://www.facebook.com/Effebelle

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?