Theatersportwedstrijd Effe Belle vs Aangeschoten Wild

15 mei 2015, van 20:30 tot 22:30, Art Café Sam-Sam

Door Redactie

Theatersport is een snelle en actieve vorm van improvisatietheater, zowel voor de spelers als voor het publiek. Hilariteit, humor en emotionele scènes wisselen elkaar in rap tempo af. Op vrijdag 15 mei ontvangt Effe Belle uit Apeldoorn, al 16 jaar actief in improvisatietheater, Aangeschoten Wild ook uit Apeldoorn. Het belooft een Apeldoorns theaterspektakel te worden in Art Café Sam-Sam.

Bij een theatersportwedstrijd spelen twee teams van ieder 4 spelers korte, geïmproviseerde scènes van 4 a 5 minuten. Deze scènes worden door de spelers (acteurs) ter plekke verzonnen: geen script, geen teksten, geen overleg. Bij iedere scene speelt het publiek een belangrijke rol: de spelers vragen namelijk suggesties aan de zaal als input voor een scene. Bijv. waar speelt de scene zich af? met welke emoties? Handelingen? Relatie tot personen? Een beroep? Elke scene is uniek en nog nooit eerder gespeeld. Na de scènes volgt het oordeel van een aantal rechters (jury) en krijgt publiek ook de mogelijkheid hun favoriet aan te wijzen. Daarnaast heeft het publiek de beschikking tot rozen en sokken. Met de rozen kunnen zij hun waardering richting de spelers uiten. Met de sokken kan het publiek de rechters laten weten het niet eens te zijn met de jurering. Vreemd? Voor een theatersportwedstrijd is niets vreemd! De huispianist van Effe Belle, Marq van Mazijk, zal de scènes live muzikaal ondersteunen en ook dit is volledig geïmproviseerd.

Alle scènes zijn uniek, veelal hilarisch, maar soms ook met een traan… In ieder geval volledig geïmproviseerd!

 

Over Effe Belle
Improvisatievereniging Effe Belle bestaat meer dan 15 jaar. De afgelopen jaren richten de vereniging zich meer op het spelen van langere geïmproviseerde theatervormen, maar dit seizoen keren ze weer terug naar de basis van improvisatie; de theatersportwedstrijden. De groep, met 14 leden, is al jaren actief in Apeldoorn. Iedere dinsdag hebben zij hun vaste training in Markant en spelen 6 keer per jaar in hun thuisbasis: Art Café Sam-Sam, Van Kinsbergenstraat 17 in Apeldoorn.

Over Aangeschoten Wild
Aangeschoten Wild is een groep die 8 jaar geleden binnen Markant, huis voor Schoone kunsten, is ontstaan. Sinds 2 jaar is Aangeschoten Wild zelfstandig gegaan en is de groep nog hechter geworden. De kracht van de groep zit in het plezier waarmee zij de (spel)-uitdagingen aan gaan.

De theatersportwedstrijd tegen Aangeschoten Wild is te zien op vrijdagavond 15 mei in Art Café Sam-Sam, Van Kinsbergenstraat 17 in Apeldoorn.
Aanvang is 20:30 uur.
Zaal open 20:00u. Entree € 5,-

Informatie en reserveren via de website van Effe Bellen: http://www.effebelle.org 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?