Theatersportwedstrijd: Effe Belle vs De Noordsterren

21 november 2014, van 20:30 tot 22:30, ArtCafe SamSam

Door Redactie

Vrijdag 21 november zal Apeldoorn overspoeld worden door een noordelijke invasie! De strijd zal er hard aan toe gaan. Inzet: De overwinning in een spetterende theateravond! Het team “De Noordsterren” uit Leeuwarden zullen een onvervalste theatersportwedstrijd gaan spelen tegen Effe Belle uit Apeldoorn. Een avond vol interactie met het publiek die met rozen en sokken hun mening kunnen geven over de gespeelde scènes.

Bij een theatersportwedstrijd spelen twee teams van ieder 4 spelers korte, geïmproviseerde scènes van 4 a 5 minuten. Deze scènes worden door de spelers (acteurs) ter plekke verzonnen: geen script, geen teksten, geen overleg. Bij iedere scene speelt het publiek een belangrijke rol: de spelers vragen namelijk suggesties aan de zaal als input voor een scene. Bijv. waar speelt de scene zich af? met welke emoties? Handelingen? Relatie tot personen? Een beroep? Elke scene is uniek en nog nooit eerder gespeeld. Na de scènes volgt het oordeel van een aantal rechters (jury) en krijgt publiek ook de mogelijkheid hun favoriet aan te wijzen. Daarnaast heeft het publiek de beschikking tot rozen en sokken. Met de rozen kunnen zij hun waardering richting de spelers uiten. Met de sokken kan het publiek de rechters laten weten het niet eens te zijn met de jurering. Vreemd? Voor een theatersportwedstrijd is niets vreemd! De huispianist van Effe Belle, Marq van Mazijk, zal de scènes live muzikaal ondersteunen en ook dit is volledig geïmproviseerd. Alle scènes zijn uniek, veelal hilarisch, maar soms ook met een traan… In ieder geval volledig geïmproviseerd!

Over Effe Belle
Improvisatievereniging Effe Belle bestaat meer dan 15 jaar. De afgelopen jaren richten de vereniging zich meer op het spelen van langere geïmproviseerde theatervormen, maar dit seizoen keren ze weer terug naar de basis van improvisatie; De theatersportwedstrijden. De groep, met 14 leden, is al jaren actief in Apeldoorn. Iedere dinsdag hebben zij hun vaste training in Markant en spelen 6 keer per jaar in hun thuisbasis: Artcafe Sam Sam, Van Kinsbergenstraat 17 in Apeldoorn.

De Noordsterren
Theatersportvereniging De Noordsterren werd in 1992 opgericht om een platform te bieden aan ervaren spelers die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van improvisatietheater en theatersport. Bij de wekelijkse trainingen staat het spelplezier en de persoonlijke spelontwikkeling van de leden voorop. In de trainingen wordt altijd gewerkt vanuit de basisbeginselen van theatersport (zoals: ‘falen mag’, ‘laat de ander schitteren’, etc.).

De theatersportwedstrijd tegen De Noordsterren is te zien op vrijdagavond 21 november in ArtCafe Sam Sam, Van Kinsbergenstraat 17 in Apeldoorn.

Aanvang is 20:30 uur.
Zaal open 20:00u. Entree € 4,-

Informatie en reserveren via de website van Effe Belle: www.effebelle.org
Op de hoogte blijven van Effe Belle via facebook: www.facebook.com/Effebelle

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?