Theatersportwedstrijd – Effe Belle vs Zonder Verdoving

16 oktober 2015 - 8 oktober 2015, om 13:30, Sam Sam

Door Redactie

Vrijdagavond 16 oktober zal Apeldoorn overspoeld worden door de spelers van Zonder Verdoving. Inzet: De overwinning in een spetterende theateravond! Het team Zonder Verdoving zal een onvervalste theatersportwedstrijd gaan spelen tegen Effe Belle uit Apeldoorn. Een avond vol interactie met het publiek die met rozen en sokken hun mening kunnen geven over de gespeelde scènes.

Bij een theatersportwedstrijd spelen twee teams van ieder 4 spelers korte, geïmproviseerde scènes van 4 a 5 minuten. Deze scènes worden door de spelers (acteurs) ter plekke verzonnen: geen script, geen teksten, geen overleg. Bij iedere scene speelt het publiek een belangrijke rol: de spelers vragen namelijk suggesties aan de zaal als input voor een scene. Bijv. waar speelt de scene zich af? met welke emoties? Handelingen? Relatie tot personen? Een beroep? Elke scene is uniek en nog nooit eerder gespeeld. Na de scènes volgt het oordeel van een aantal rechters (jury) en krijgt publiek ook de mogelijkheid hun favoriet aan te wijzen. Daarnaast heeft het publiek de beschikking tot rozen en sokken. Met de rozen kunnen zij hun waardering richting de spelers uiten. Met de sokken kan het publiek de rechters laten weten het niet eens te zijn met de jurering. Vreemd? Voor een theatersportwedstrijd is niets vreemd!  De huispianist van Effe Belle, Marq van Mazijk,  zal de scènes live muzikaal ondersteunen en ook dit is volledig geïmproviseerd. Alle scènes zijn uniek, veelal hilarisch, maar soms ook met een traan… In ieder geval volledig geïmproviseerd!

Over Effe Belle
Improvisatievereniging Effe Belle bestaat meer dan 15 jaar. De afgelopen jaren richten de vereniging zich meer op het spelen van langere geïmproviseerde theatervormen, maar dit seizoen keren ze weer terug naar de basis van improvisatie; de theatersportwedstrijden. De groep, met 14 leden, is al jaren actief in Apeldoorn. Iedere dinsdag hebben zij hun vaste training in Markant en spelen 6 keer per jaar in hun thuisbasis: Artcafe Sam Sam, Van Kinsbergenstraat 17 in Apeldoorn.

Over Zonder Verdoving
September 2012. We hadden zin. Zin om te spelen! Dus we schreven ons in voor een beginnerscursus theatersport. We waren vanaf het begin meteen een hechte groep, met elf verschillende karakters, mannen en vrouwen. Respect, veiligheid en vertrouwen vormden de basis. En dat is nog steeds zo. Na een eerste open les met publiek hadden we de smaak te pakken. Bijna iedereen tekende voor een tweede seizoen theatersport. In september 2013 zijn we als zelfstandige theatersport club verder gegaan onder de naam Zonder Verdovi ng. De the atersportervaring van onze leden loopt uiteen van “net een jaartje bezig” tot “20 jaar schoon aan de haak”.

De theatersportwedstrijd tegen Zonder Verdoving is te zien op vrijdagavond 16 oktober in ArtCafe Sam Sam, Van Kinsbergenstraat 17 in Apeldoorn.
Aanvang is 20:30 uur.
Zaal open 20:00u. Entree € 5,-

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?