Theatervoorstelling ‘Mag ik in uw hoofd kijken?

11 mei 2015, om 20:30, Markant Apeldoorn

Door Agenda

Markant Apeldoorn

Na een succesvolle eerste editie kon een vervolg niet uitblijven. Cursisten van theatergroep Het Apeldoornse Schaep hebben hard gewerkt aan een glinsterende voorstelling. Op 11 mei is om 20.30 uur ‘Mag ik in uw hoofd kijken?’ te zien. De voorstelling is in Het cafeetje van Marja, Hoofdstraat 166, ApeldoornDe deur gaat open om 20.00 uur en de toegang is gratis op vertoon van een reservering.

De jarenlange samenwerking tussen De Passerel en Markant was de bron van Het Apeldoornse Schaep, geïnspireerd op ‘Het Schaep met de vijf poten’ van Eli Asser en Harry Bannink. In deze tweede serie zijn zowel mensen met als zonder beperking weer aan het werk gegaan onder leiding van Hester Hoogendoorn en muziekdocent Jeroen Voorhorst. Hester Hoogendoorn volgde de T&T opleiding voor theater en televisie aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en is werkzaam als theatermaakster met jongeren. Jeroen Voorhorst studeerde muziektheater aan het Conservatorium in Arnhem en was solist in diverse producties. “We zijn uitgegaan van anekdotes en wekelijkse bezigheden”, legt Hester Hoogendoorn uit. “Die vertalen we in twaalf bijeenkomsten naar een toneelstuk – een goede formule.”

De lessen vonden plaats in Het cafeetje van Marja waarbij het samenwerken binnen één productie prima verliep. Spelers verrassen elkaar met hun spel en zang. Jeroen Voorhorst vertelt: “Een café is een plek waar verschillende mensen uit alle lagen van de bevolking elkaar ontmoeten. Dat is wat hier letterlijk gebeurt; wij ontmoeten elkaar en leren elkaar steeds beter kennen.” De insteek is om dit unieke aanbod ook voor 2015/2016 te waarborgen. Hierbij is goede kunstzinnige begeleiding de rode draad naar een mooie (podium)productie.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?