Theatervoorstelling Stillen

17 maart 2016, van 19:30 tot 21:00, Het Kristal, Distelvlinderlaan 200, Apeldoorn

Door Agenda

‘Beste eetstoornis, ga alsjeblieft nog een beetje dichter bij me weg’

Stillen is een beeldende voorstelling over de lange weg naar herstel van een eetstoornis. Theatermaker Maartje Wikkerink maakte deze voorstelling op basis van haar eigen ervaring met anorexia en boulimia nervosa én de verhalen van vele lotgenoten. Deze voorstelling wordt gespeeld op donderdag 17 maart 2016 in Het Kristal, Distelvlinderlaan 200 in Apeldoorn. Aanvang voorstelling 19.30 uur. Kaarten á €5,- (incl. koffie/thee) zijn te reserveren via JOGGApeldoorn@gmail.com of tel. 06 380 12 505. Of online via http://goo.gl/forms/bhPjVDEzRJ

Stillen vertelt het verhaal van een meisje dat vecht voor haar herstel, voor een gezond leven waarin ze haar eetstoornis niet nodig heeft om haar angsten de baas te kunnen.
In dit verhaal worden verschillende fases van herstel herkenbaar en wordt perspectief geboden op een ander, beter leven. ‘Stillen’ gaat over de scheiding van verstand en gevoel (hoofd en lijf),angst, hoop en vervulling. Met getekende figuren, filmpjes, projecties en muziek, geeft Maartje vorm aan de soms irreële gedachtes en gevoelens van de onderliggende problematiek. Tegelijkertijd is Stillen een pleidooi om de persoon achter de eetstoornis te zien en te blijven vechten en hopen op de volledige terugkeer van deze persoon.
Voor iedereen die op de een of andere manier te maken krijgt met een eetstoornis, of dat nou als familie, vriend of professioneel is, kan deze voorstelling een waardevolle bijdrage leveren. Maartje Wikkerink heeft een mooie tussenweg gevonden tussen de ernst van de zaak en de nodige luchtigheid.

De voorstelling begint om 19.30 uur en duurt 60 minuten. Na afloop is het mogelijk om deel te nemen aan een nabespreking met Maartje van Wikkerink.

Deze voorstelling wordt georganiseerd op initiatief van JOGG Apeldoorn. JOGG Apeldoorn streeft naar een samenleving waarin alle kinderen en jongeren wonen, leren, recreëren en werken in een gezonde omgeving met structureel aandacht voor een gezonde leefstijl in het algemeen en voor een gezond gewicht in het bijzonder. Een omgeving waarin de gezonde keuze weer de normaalste zaak van de wereld is. Wilt u meer weten over JOGG Apeldoorn, kijkt u eens op www.apeldoorn.nl/jogg

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?