Themabijeenkomst Jeugd van tegenwoordig

13 november 2014, om 19:30, ROC Aventus

Door Agenda

ROC Aventus

Wat willen jongeren van nu? Hoe denkt mijn kind? Het zijn vragen waar alle ouders van pubers tegenaan lopen. En ook docenten van mbo-studenten zitten regelmatig met de handen in het haar. Want hoe zorg je dat studenten hun aandacht bij de les houden en niet bij hun mobieltje? Om ouders en docenten dichter bij elkaar te brengen, organiseert Aventus twee inspirerende avonden rond het thema ‘De Jeugd van Tegenwoordig’. Een gouden greep, zo bleek uit de grote opkomst tijdens de eerste avond op 25 september.

Speciaal voor de gelegenheid was de centrale hal van het Aventus-gebouw in Apeldoorn omgetoverd tot een intieme arena. Ruim 200 ouders en docenten van zaten vol verwachting klaar voor wat komen ging. Een duik in de geest van hun zoon, dochter of student. Hoe moeten we omgaan met de hedendaagse jongere? En zou deze avond dan daadwerkelijk voor antwoorden zorgen. De eerste spreker, dr. J. Kuiper van het Goedhart Instituut, had een verwarrend, maar bijzonder lachwekkend verhaal over de “implementatie van de nieuwe jongere”. Gelukkig bleek dr. J. Kuiper niemand minder te zijn dan Jelle Kuiper, de cabaretier. Zijn grappige voorbeelden en verhalen  waren absoluut sfeermakers.

Na Jelle was het tijd voor de echte inhoudelijke expert: Yvonne van Sark van Youngworks – een toonaangevende jongeren-communicatiebureau. Zij maakte de ouders en docenten duidelijk dat zij – ook voor puberende jongeren – nog steeds het extern geweten zijn. Een soort Japie Krekel zeg maar. De verbondenheid tussen ouders en docenten was tijdens de lezingen duidelijk voelbaar. Zij voelden zich verenigd in hun zoektocht naar de positieve aandacht van de jonge studenten. Een geslaagde avond die ouder en school absoluut dichter bij elkaar heeft gebracht. En dat was ook precies de opzet, aldus Marin van Schaick, directeur van de sector Economie & Handel: “Ouders en docenten hebben een gedeelde verantwoordelijkheid. Allemaal willen zij het beste halen uit de kinderen waar zij dagelijks mee te maken hebben. Met een avond als deze willen we benadrukken hoe belangrijk een goed onderling contact hierbij is.”

De volgende avond in de serie “Jeugd van Tegenwoordig” is op 13 november v.a. 19:30u in de Aventus-locatie aan de Laan van de Mensenrechten in Apeldoorn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?