They Invented Nebraska + support act

10 juli 2014, om 21:00, Bluescafe

Door Redactie

They Invented Nebraska

They Invented Nebraska werd in februari 2012 opgericht door Bernt Lauwereys en Kevin Kestemont. Hun zoektocht naar een bassist draaide op niets uit waarop deze band besloot een duo te blijven.

Met twee stemmen, een gitaar en een drumstel proberen deze twee heren zo luid en vuil mogelijk te klinken. Hun Garagerock wordt geïnpireerd door rock’n’roll en garagepunk bands uit de Jaren 50 en 60. Maar hun sound leunt het dichtst aan bij bands als The Vines en Nirvana. Het eerste wapenfeit van deze band dateert uit juli 2012. ‘No shortcuts, no excuses’, een live opgenomen demo, bestaande uit drie nummers verklapt ook meteen hoe deze eerste nummers klinken. Rechttoe, rechtaan rock’n’roll nummertjes, geschreven in de vuilste garage uit de streek rond Brussel.

In het najaar van 2013 staat de release van de eerste EP gepland. ‘Founding Fathers’ zal gepromoot worden tijdens een tour door België en Nederland. Het is dan ook duidelijk dat dit duo staat te popelen om iedereen te laten horen hoe hun muziek het voorbije jaar is geëvolueerd.

Aanvang 21.00 uur, vrij toegang.
Locatie: Bluescafe

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?