Tien jaar Sieraden met een Verhaal

25 oktober 2014 - 2 december 2014, om 15:00, CODA Museum

Door Redactie

CODA

CODA heeft in samenwerking met gastcurator Claartje Keur tien edities van Sieraden met een Verhaal gerealiseerd. De tiende en laatste editie krijgt op 25 oktober zijn beslag met het ontwerp van Liesbet Bussche. De tentoonstelling op de Verdieping brengt de tien edities in beeld. 

In deze overzichttentoonstelling zijn de objecten te zien van de negen voorgaande edities van Sieraden met een Verhaal. Het tiende sieraad, ontworpen en vervaardigd door Liesbet Bussche, wordt zaterdag 25 oktober aanstaande om 15.00 uur gepresenteerd in CODA Museum. Zij liet zich bij het ontwerpen van haar halssieraad inspireren door Gerardus Mercator, de man die de wereld in kaart bracht door reizen te ondernemen vanachter zijn tekentafel. Het resultaat is een uniek sieraad dat opgenomen wordt in de sieradencollectie van CODA.

Sieraden met een Verhaal is een jaarlijks evenement dat aansluit bij de bijzondere aandacht die CODA Museum schenkt aan sieraden en het moderne sieraadontwerp en tot doel heeft mensen te interesseren voor moderne sieraadontwerpen. Vanaf 2005 nodigt CODA jaarlijks een jonge ontwerper uit binnen- of buitenland uit om voor dit evenement een sieraad te ontwerpen en te vervaardigen. Voorwaarden zijn dat het sieraad draagbaar moet zijn, geschikt is voor zowel mannen als vrouwen en een bijzondere betekenis heeft.

Het spits werd in 2005 afgebeten door Stephanie Jendis die modeontwerpster Coco Chanel als inspiratiebron gebruikte voor haar ontwerp. Daarna volgde Gésine Hackenberg met mijn grootmoeder, Francis Willemstijn metDe vader des Vaderlands, Willem van Oranje, Constanze Schreiber met de jonge en veelzijdige kunstenaar Miranda July, Bas Bouwman met Joe the Plumber, Ineke Heerkens met de auteur Charlotte Mutsaers als inspiratiebron, Mi-Ah Rödiger met Sehnsucht, Nina Sajet met de tandenfee en Réka Fekete met een verbeelding van haar woonhuis en kraakpand in Amsterdam Langewacht.

De overzichtstentoonstelling Tien jaar Sieraden met een verhaal is van 5 oktober tot en met 2 december 2014 op de Verdieping in CODA te bezoeken.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?