Toekomstfestival Apeldoorn

1 juli 2014, van 17:00 tot 21:00, Oranjepark

Door Redactie

Redactie

Op 1 juli is het Oranjepark even het centrum van Apeldoorn. Die avond organiseert de gemeente het Toekomstfestival, de tweede Trendconferentie van Apeldoorn. Tussen 17.00 uur en 21.00 uur laten Apeldoorners hun ideeën voor de toekomst van Apeldoorn zien.

Het idee

In het Oranjepark staan grote tenten. In de muziektent speelt het Nationaal Jeugdorkest. De bezoekers luisteren naar de muziek en ontmoeten elkaar. De burgemeester roept de aanwezigen op om mee te denken over onze stad. De gemeente is toehoorder, Apeldoorners maken het programma. Zij laten zien hoe Apeldoorn zich als stad kan versterken.

Het programma

Het programma van het Toekomstfestival ligt in handen van betrokken Apeldoornse inwoners, verenigingen en ondernemers die samen met andere Apeldoorners een eigen tentconferentie verzorgen. Samen bepalen zij een thema en brengen zij een discussie op gang. Het thema past bij de Apeldoornse strategische doelen: de comfortabele stad, in een toeristisch toplandschap met innovatieve en duurzame economie.

Doet u mee?

Weet u een antwoord op de volgende vragen:

  • Wat heeft Apeldoorn nodig om een comfortabele stad te zijn?
  • Hoe zorgen we ervoor dat bezoekers van Apeldoornse attracties, ook daadwerkelijk ín Apeldoorn komen?
  • Om economisch te kunnen groeien, is er nog meer vernieuwing én kennis nodig. Hoe krijgen wij die kennis in Apeldoorn?

Hoe zou ú het doen? Hebt u ideeën of kent u een bijzonder initiatief dat kan bijdragen aan een sterker Apeldoorn? Laat dan van u horen op het Toekomstfestival!

Hoe gaat het in z’n werk?

Heeft u een idee dat u wilt laten zien of horen in een van de tenten? Stuur een mail naar trendconferentie@apeldoorn.nl. Wij nemen contact met u op om door te praten over uw idee. De gemeente brengt u in contact met andere Apeldoorners die zich hebben aangemeld. Samen bepalen jullie het programma voor de tent. Jullie worden als het ware samen de “tenthouders”. De gemeente kan u ondersteunen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?