Toerist in Eigen Stad

16 januari 2016 - 17 januari 2016, Apeldoorn centrum

Door Agenda

Ontdek je stad als toerist

Op zaterdag 16 en zondag 17 januari 2016 openen horeca- en culturele ondernemingen uit Apeldoorn hun deuren voor stadsgenoten tijdens het evenement ‘Toerist in Eigen Stad’. Beide dagen staan in het teken van heerlijk overnachten, culinair genieten en nieuwe ervaringen opdoen tegen aantrekkelijke prijzen.

Het idee ontstond vanuit het Toeristisch Platform waarbij Carla Maessen, General manager van Bilderberg hotel De Keizerskroon, het landelijke initiatief ‘De Hotelnacht’ aandroeg. Door Stichting Apeldoorn Promotie is een lokale variant uitgewerkt onder de noemer ‘Toerist in Eigen Stad’.

Mariska Thijssen, manager restaurant De Foyer in Beekbergen, is één van de deelnemers aan dit evenement: ,,Door de bril van een toerist bekijk je je stad op een andere manier. Je doet dingen die je normaal doet als je een andere stad bezoekt en niet zozeer in je eigen stad. Dit geeft een totaal nieuwe ervaring en ontdekking van je eigen stad. Super dit initiatief.”

Ruim 25 aanbiedingen

Het evenement wordt positief ontvangen door de vrijetijdsaanbieders. Inmiddels zijn er ruim 25 deelnemers die graag meedenken en hun eigen aanbiedingen en ideeën inbrengen. Dat heeft tot nu toe geresulteerd in een divers aanbod: van een wildobservatie met boswachter inclusief driegangendiner, overnachting in een luxe bungalow tot en met een sushi- of baristaworkshop.

De verschillende uitjes die te boeken zijn tijdens het evenement worden breed uitgelicht op de social media-kanalen van de diverse deelnemers en zijn direct te boeken via de aanbieder. Het ideale sinterklaas- of kerstcadeautje!

De uitjes worden aan de man gebracht via uitinapeldoorn.nl/toeristineigenstad en via facebook.com/toeristineigenstadapeldoorn

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?