Tolerantie Openbare lezing op 1 november in het ACEC gebouw

1 november 2016, om 20:00, ACEC Gebouw, Roggestraat 44, Apeldoorn, Gratis toegang

Door Agenda

 

Vrijmetselaren staan met beide benen in de samenleving. Binnen de vrijmetselarij wordt voortdurend gezocht naar manieren om mensen samen te brengen en om weg te nemen wat mensen verdeelt.

De Apeldoornse Loge Liefde en Trouw wil graag een bijdrage leveren aan het kweken van meer begrip en tolerantie in een tijd van onrust en onbehagen.
Met dit doel voor ogen organiseert de loge openbare lezingen met aansluitende samenspraak waarvan de eerste op 1 november om 20.00 in het ACEC zal plaatsvinden.

Communicatiestrateeg Ferenc van Damme zal tijdens de avond spreken over de onrust en het onbehagen als kenmerken van deze tijd. Het is begrijpelijk dat we ons als samenleving zorgen maken en sterk hechten aan het vertrouwde en het bekende. Zaken als terrorisme, het vluchtelingenvraagstuk en de instabiliteit aan de grenzen van Europa hebben een grote impact op ons dagelijks leven.

Wat is er aan de hand?
Is dit nieuw of toch van alle tijden? Hoe staan we als Nederlanders ten opzichte van onze medelanders. Kortom, gaan we wel goed om met elkaar; autochtoon en allochtoon, ongeacht afkomst, religie en seksuele geaardheid. Hoe makkelijk of ongemakkelijk, of zeg maar vredelievend of vijandig met verhitte koppen gaan we met elkaar om? Wat kan ik zelf doen om het verschil te maken? Door elkaar vragen te stellen plaveien we de we de weg die moeten gaan om elkaar beter te kunnen begrijpen.

Info over de spreker:

Ferenc van Damme, communicatiestrateeg en beleidsontwikkelaar ‘Participatie & Communicatie’ bij de provincie Overijssel, winnaar van de Galjaard-prijs 2016 voor beste communicatie in de non-profit sector en de enige ambtenaar in Nederland met 3 Grammy-nominaties en een Edison op zijn naam.

———————–

Vrijmetselaarsloge Liefde & Trouw is gehuisvest aan de Mr. Van Hasseltlaan 29, 7316 DJ Apeldoorn.

Aldo van Duivenboden
PR en voorlichting
06 20083996

23 november 2016

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?