Toneelgroep Oostpool – Richard III

2 oktober 2015 - 18 september 2015, om 18:30, Rabobankzaal

Door Redactie

Richard III: Shakespeare’s tragedie over het absolute kwaad

Toneelgroep Oostpool speelt een radicale bewerking en regie van Shakespeare‘s politieke tragedie Richard III. Een messcherp en wervelend feest van dodelijke ambitie, haat, intriges en manipulatie door een tirannieke heerser met een totaal gebrek van moreel besef.

Tiranniek heerser in bloeddorstig gevecht om de macht

In de wereld van Richard III liggen haat en liefde zo dicht bij elkaar dat het bijna hetzelfde lijkt. Een helse bevalling is het gewelddadige begin van Richard’s bestaan. Richard leeft op voet van oorlog; de mannen in zijn omgeving vrezen voor het leven en met de vrouwen voert Richard vurige dialogen. Richard leeft op de grens van liefde en haat, passie en venijn, vuur en verwantschap.

Richard is ervan overtuigd dat hij niet in staat is om lief te hebben. Daarom maakt hij de radicale keuze om dan maar te gaan haten. Blinde haat en politieke ambitie om de wereld te veroveren drijven hem tot een bloeddorstigs gevecht voor de macht. Bedrog, manipulaties en dreigementen zijn dagelijkse kost voor Richard III in zijn strijd om zijn macht te vergroten. Eigenbelang staat centraal in zijn leven. Naast haat en ambitie wordt het steeds verleidelijker om schaamteloos het eigenbelang na te streven. Het maakt hem een tiranniek heerser, walgelijk en ergens ook aantrekkelijk.

Toneelgroep Oostpool

Toneelgroep Oostpool speelt deze bewerking van Richard III van Joeri Vos, die ook de regie voor zijn rekening neemt. De radicale gedurfde bewerking is messcherp. Joeri Vos heeft eerder bewerkingen gemaakt van Shakespeare‘s Othello en herschreef voor toneelgroep Oostpool Midzomernachtsdroom en Hamlet. De bewerking van Richard III maakte Vos tezamen met de groep makers waarmee hij eerder de grootschalige voorstelling Post Mortem en Buzz Aldrin, waar ben je gebleven? met veel succes naar het toneel bracht.

Deze voorstelling is ook te boeken met een exclusief 3 gangendiner voorafgaand aan de voorstelling op het toneel! Daarna maakt u de voorstelling vanaf het toneel mee. Een unieke kans, boek snel!

Vrijdag 2 oktober, 20:00 uur, diner: 18:30 uur
Rabobankzaal
Kaarten vanaf € 22, diner incl. voorstelling en consumpties: € 59,50

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?