Topmuzikanten eren debuutalbum Rage Against The Machine in Gigant

2 december 2017, om 20:30, Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn, €16,00/14,00

Door Agenda

Dit jaar is het precies 25 jaar geleden dat het verpletterende debuutalbum van rockband Rage Against The Machine verscheen. Op zaterdag 2 december komt een groep muzikanten uit de Nederlandse eredivisie, met o.a. leden van De Staat, John Coffey en Memphis Maniacs, naar Gigant om dit album integraal uit te voeren! Het concert start om 20:30. Tickets kosten €16,00. Vrienden van Gigant betalen €14,00.

Het idee voor deze bijzondere avond ontstond in podium De Effenaar in Eindhoven. Zij namen het initiatief om een groep topmuzikanten samen te brengen om dit debuutalbum live uit te voeren tijdens een korte tour door het land. In totaal worden maar vijf steden aangedaan, waaronder Apeldoorn!

De ritmesectie bestaat uit zwaargewichten Tim van Delft en Jop van Summeren (De Staat). Gitarist Tom Sikkers (Daybroke, Brotherhood Foundation) levert het kenmerkende staccato gitaarspel. Zij leggen die strakke basis waarop verschillende zangers de messcherpe teksten van Zack De La Rocha spuwen. En reken maar dat die frontmannen- en vrouwen ook een stel Bulls On Parade zijn! Niemand minder dan David Achter De Molen (John Coffey), Caroline Westendorp (The Charm The Fury), Iris Goessens (Spoil Engine), Roy Smolenaars (Memphis Maniacs), Marco Roelofs (Heideroosjes / STAVAST) en Jeroen Camerlynck (Fleddy Melculy) brengen met gepaste eerbied maar dezelfde woede alle klassiekers. Van ‘Bombtrack’ tot ‘Fistfull Of Steel’ en natuurlijk ‘Killing In The Name Of…’”Fuck you, I won’t do what you tell me!”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?