Topschaaksters komen naar Girls Only Schaaktoernooi

20 mei 2017, van 13:00 tot 17:00, wijkcentrum De Groene Hoven, Koninginnelaan 280, Apeldoorn

Door Agenda

Zaterdag 20 mei vindt het eerste Girls Only Schaaktoernooi in Apeldoorn plaats. Tussen 13.00 en 17.00 uur, kunnen meiden tot 18 jaar met elkaar de strijd aan op het schaakbord. Het toernooi wordt gehouden in wijkcentrum De Groene Hoven, Koninginnelaan 280, in Apeldoorn. De openingszet wordt gespeeld door ChessQueen Anne Haast.
Deelname kost € 5,-. Aanmelden kan via denktankbreed@gmail.com of tel | 06 380 12 505

Het Toernooi
Er wordt geschaakt in twee verschillende leeftijdscategorieën. Meiden tot 12 jaar en meiden tussen de 13 en 18 jaar. Tussen de schaakwedstrijden door zijn er leuke extra activiteiten, zoals simultaanpartijen en partijanalyses met de ChessQueens, schaaksieraden maken of gewoon even lekker chillen met je schaakvriendinnen. De eerste wedstrijden starten om 13 uur, en rond 17 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden.

ChessQueens op het Girls Only schaaktoernooi
De top van het Nederlandse dames schaken heeft met hun stichting ChessQueens zichzelf het doel gesteld om het dames, en dus ook meidenschaken, naar een hoger plan te tillen. Tijdens het Girls Only Schaaktoernooi kunnen deelneemsters tussen de partijen door met de ChessQueens aan de slag. Ze kunnen bijvoorbeeld een eerder gespeelde partij meenemen om deze samen met een ChessQueen te analyseren, en zo hun eigen spel verbeteren. Daarnaast worden aanwezige schaaksters uitgedaagd in een ChessQueen simultaan en vervullen de ChessQueens een rol bij de opening en afsluiting van het toernooi.

Unieke kans voor schaakjuffen en schaakmeesters
Van 15.00 tot 16.00 uur geeft Anne Haast een lezing en workshop speciaal voor schaakdocenten. Tijdens deze lezing komen verschillende werkvormen aan bod die tijdens de schaakles in te zetten zijn. Een unieke kans voor iedereen die schaakles geeft op een schaakvereniging of school om nieuwe ideeën op te doen, en kennis en ideeën met andere lesgevers te delen. Deelname aan deze workshop is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich voor deze workshop aanmelden via denktankbreed@gmail.com

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?