Topsport coaches bij Wittenborg

12 maart 2016, Spoorstraat 23

Door Agenda

Wittenborg University heeft Remy de Wit (bondscoach nationaal damesbasketbalteam NL) en Gary Brickley (begeleider van het Olympische medailles winnende Engelse paracycling-team) gestrikt voor inleidingen op zaterdagmiddag 12 maart 2016 in het gebouw Spoorstraat 23.

De coaches treden op in het kader van de College Tour. Die tour is opgezet door Big Start Gelderland 2016. De directie van Wittenborg University of Applied Sciences werkt graag mee aan de organisatie van aandacht rond de start van de Giro d’Italia in Apeldoorn. Alleen al vanwege de internationale aandacht voor Apeldoorn.

Internationale contacten horen bij Wittenborg

Wij hebben dagelijks te maken met internationale contacten, bij ons studeren 500 studenten met meer dan 70 nationaliteiten,” aldus Maggie Feng (CEO Wittenborg). “In oktober 2016 starten we met de opleiding Master Sport Business & Management. Dat is een nieuw programma volledig in het Engels voor Nederlandse en buitenlandse studenten.” Maggie Feng legt uit: “Het is een IBA Sport Business & Management die leidt tot de Master-titel in Sport Business & Management. De opleiding wordt in samenwerking met de University of Brighton (UK) gegeven en fulltime en parttime gevolgd worden.”

Dr. Gary Brickley gaat in ‘Hoe bereid je je voor op het winnen van een Gouden Medaille?’

Brickley is werkzaam bij de University of Brighton en begeleider van het Engelse para-lympisch wielrenteam. Bij de Paralympische Spelen in 2008 wonnen zijn atleten acht gouden en één zilveren medaille. Op uitnodiging van Wittenborg gaat Gary Brickley in op de voorbereidingen die nodig zijn om paralympisch goud te halen bij het wielrennen. Dr. Gary Brickley is senior lecturer bij de University of Brighton en verbonden aan het Great Britain’s Paralympic Cycling Team.

Remy de Wit geeft zijn visie op: ‘[Wat kunnen we leren van sporttalenten?’

Sporttalenten staan op jonge leeftijd al voor belangrijke beslissingen. Niet alleen omtrent de sportieve ontwikkeling maar ook over het leven na hun sportcarrière. Wanneer het hoogste podium is behaald of niet meer haalbaar is. Remy de Wit gaat op uitnodiging van de Wittenborg Universiteit in op het leven van een sporttalent, de moeilijke keuzes waar ze soms voor staan en wat wij daar van kunnen leren. Remy de Wit is bondscoach van het Nederlandse nationale vrouwen basketbalteam. Daarnaast heeft hij veel ervaring opgedaan in verschillende vormen van onderwijs.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?