Transfiguratie: foto-expositie in CODA

2 januari 2017 - 31 januari 2017, CODA Centrale Bibliotheek, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Door Agenda

Foto-expositie Anna Basemans in CODA Centrale Bibliotheek

De schoonheid van vergankelijkheid is het centrale thema in het werk van Anna Basemans, te zien in de foto-expositie Transfiguratie. Deze is van 2 t/m 31 januari te bewonderen in CODA Centrale Bibliotheek aan de Vosselmanstraat. Gratis toegang tijdens de reguliere openingstijden.

Anna Basemans (1947) is vanaf haar zeventiende levensjaar een fotografe in hart en nieren. Alles wat haar verwondert en raakt legt zij vast. Het zijn beelden van wat haar op dat moment bezighoudt, afhankelijk van haar gemoedstoestand. “De werken onder de titel Transfiguratie staan voor de schoonheid van de vergankelijkheid.” De transformatie die organisch materiaal ondergaat naarmate het afsterft heeft Basemans zo verwonderd, dat zij dit een tijd lang heeft gevolgd door het te fotograferen. Behalve dit heel persoonlijke werk maakt zij ook portretten, waaronder zelfportretten. Anna Basemans was actief bij fotoclub Ericamera te Eindhoven, behaalde het predicaat Bonds Meester Klasse in 1999 en is in 2010 gecoached door Corinne Noordenbosch. Kijk voor meer informatie over Basemans en haar werk op www.annabasemans.nl.

De foto-expositie Transfiguratie is tot en met 31 januari december te bezichtigen in CODA Centrale Bibliotheek aan de Vosselmanstraat.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?