TRIO42 met harpist Remy van Kesteren

15 maart 2014, van 15:30 tot 17:00, Oude Kerk, Dorpstraat 35, Beekbergen

Door Redactie

Het voorjaarsconcert op zaterdag 15 maart 2014 van Stichting Beekbergen Klassiek geeft alle ruimte aan een drietal jeugdige topmusici. TRIO42 wordt gevormd door: Remy van Kesteren (harp), Merel Vercammen (viool) en Christiaan van der Weij (saxofoon).

Vol passie geven zij op harp, viool en saxofoon de muziek een nieuwe impuls in veelzijdige en fantasierijke programma’s. De drie musici, als solisten op jonge leeftijd al winnaars van belangrijke (inter)nationale prijzen, hebben elkaar gevonden in een zoektocht naar repertoire voor deze onbekende, maar verrassend mooie samenstelling, die door hun enthousiaste presentatie voor een breed publiek toegankelijk is. Ze volgden masterclasses bij het Enesco Quartet en spelen op vele podia en festivals zoals het Internationaal Kamermuziek Festival van Janine Jansen, het Grachtenfestival, de NJO Muziekzomer, de Zeister Muziekdagen en Festival Classique.

Een programma rondom het ijzingwekkende sprookje van Christian Anderson: The Ice Maiden, waar Stravinsky zijn ballet Le Baiser de la fée op schreef. Met één van Debussy’s mooiste triowerken, Russische expressiviteit uit Het Zwanenmeer en een kakelverse compositie van de Nederlands-Argentijnse componist Carlos Micháns.

C. Debussy – Sonate L. 137 P.I.
Tsjaikovsky – Danse Russe (uit het Zwanenmeer) (harp/viool)
C. Micháns – Nieuwe compositie
I. Stravinsky – Le Baiser de la fée

Kaarten à € 20,- (voor jeugd tot 19 jaar € 10,-) zijn te bestellen via de website van de Stichting Beekbergen Klassiek www.beekbergenklassiek.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?