TV-opnames taxatiedag 500e Schatgraven

13 maart 2016, van 10:00 tot 17:00, Paleis Het Loo (Stallencomplex)

Door Redactie

‘Schatgraven’, het populaire tv-programma van Omroep Gelderland, komt op zondag 13 maart naar museum Paleis Het Loo in Apeldoorn. Laat die dag gratis en voor niets uw kunst en curiosa beoordelen door één van de deskundige taxateurs. De opnames zijn voor de 500e aflevering van het langstlopende tv-programma van Omroep Gelderland. De speciale jubileumuitzending wordt uitgezonden op 1 april.

Meer weten over uw dierbare object?
‘Wie heeft het gemaakt?’ ‘Hoe oud is het?’ ‘Waar komt het vandaan?’ Al bijna 20 jaar komen Gelderlanders naar de taxatiedagen om meer te weten te komen over de voorwerpen die ze thuis hebben. Presentator Peter van den Hout vertelt: “Het merendeel van de bezoekers wil gewoon informatie. En daar hoort natuurlijk ook de vraag bij: hoeveel is het waard? Maar voor veel mensen is dat niet de hamvraag.”

Deskundige taxaties
In het team van taxateurs zit ook de Apeldoornse Carita van Woerden. Zij is al vanaf het begin van verbonden aan Schatgraven. Ze zet zich net als de andere deskundigen 100% in voor een juiste taxatie. Het is een hechte ploeg, die al jaren meewerkt aan Schatgraven. Hun deskundigheid staat buiten kijf. Stuk voor stuk hebben ze een passie voor hun vakgebied en dat zie je terug op televisie. Er zijn deskundigen op het gebied van o.a.: schilderijen; porselein, glas en aardewerk; klokken; goud- en zilverwerk; sieraden; textilia; boeken en grafiek; poppen(huizen) en speelgoed.
De taxaties zijn gratis. U bent welkom vanaf 10.00 uur. Per persoon krijgt u een bon met volgnummer. Om 11.00 uur starten wij met de taxaties; u gaat per groep van ongeveer 25 personen naar de taxateurs. Van objecten met een bijzondere herkomst of waarde worden ter plekke tv-opnames gemaakt.
Om 16.00 uur worden de deuren gesloten; degenen die dan binnen zijn en een bon met nummer hebben, kunnen hun meegebrachte spullen sowieso laten bekijken. Bij extreme drukte kan besloten worden de deuren eerder te sluiten.

Stallencomplex Paleis Het Loo
Er heerst altijd een gezellige sfeer op de taxatiedagen van Schatgraven. Bovendien vinden de taxaties plaats op bijzondere, Gelderse locaties. Voor deze speciale jubileumeditie is het prachtige stallencomplex van Paleis Het Loo het decor. Het stallencomplex is bereikbaar vanaf het entreegebouw aan de Amersfoortseweg in Apeldoorn. De toegang tot de taxatieruimte is gratis op zondag 13 maart. Wilt u die dag naast de taxatiedag ook het museum bezoeken, dan dient u in bezit te zijn van een entreebewijs, te koop bij het entreegebouw van het museum.

Jubileumspecial
De tv-opnames zijn voor 500e aflevering van Schatgraven. Deze extra lange aflevering wordt in twee delen uitgezonden op vrijdag 1 april: deel 1 om 18.20 uur/deel 2 om 19.20 uur (daarna ieder uur herhaald) bij Omroep Gelderland. Daarna is de aflevering ook online terug te zien op Uitzending Gemist (www.gld.nl).

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?