Twee nieuwe exposities in Theater Orpheus

12 januari 2017 - 31 januari 2017, van 10:00 tot 22:00, Theater Orpheus, Churchillplein 1, Apeldoorn

Door Agenda

Vanaf januari tot maart hangen er werken van Beatrix Frederiks en Dinie Nomden in Theater Orpheus. Dinie Nomden, afkomstig uit Apeldoorn, is bekend geworden door haar lange smalle panelen. Beatrix Frederiks schilderde onder andere in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken. Kijk voor meer informatie op: www.orpheus.nl

Dinie Nomden is een Apeldoorns kunstenares. Ze is vooral bekend geworden door haar lange smalle panelen. In haar zoektocht naar vernieuwing worden panelen in hun huidige vorm ingegoten in “laag op laag” kunsthars, waardoor een nieuwe ervaring in het beleven van de materie tot stand wordt gebracht. De reliëfs worden als het ware “3D onder water” getoond. Zij gebruikt brons, hout, lood, aluminium, diverse papiersoorten, glas en (kunst)stoffen.

Professioneel kunstenares Beatrix Frederiks schildert met passie en liefde tot in het kleinste detail en probeert de zachtheid van het dier over te brengen. Beatrix Frederiks schilderde eerder in opdracht voor het Ministerie van Economische Zaken zeven grote tulpenschilderijen voor de Wereldtentoonstelling Expo2005 in Japan.

Exposities in Orpheus
Theater Orpheus biedt al jaren ruimte aan exposities van wisselende – Apeldoornse – kunstenaars. In maart 2015 werd er een bijzondere jubileumexpositie geopend met werken van 50 kunstenaars. Vorig jaar was er een tijdelijke expositie, namelijk die van kunstenaar John Ligtenberg en fotograaf Gerard Oltmans. Deze expositie heeft nu plaatsgemaakt voor de werken van Beatrix Frederiks en Dinie Nomden.
De werken van deze kunstenaressen zijn tijdens openingstijden van het theater te bekijken en op aanvraag buiten openingstijden. Mail hiervoor naar info@orpheus.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?