Twee nieuwe tentoonstellingen in ACEC

27 augustus 2017 - 1 oktober 2017, om 17:00, Acec Gebouw, Roggestraat 44, Apeldoorn

Door Agenda

De tentoonstellingen zijn te zien tot en met 1 oktober

“Till Now” van Sven Scholten.
Een portfolio expositie van Apeldoornse fotograaf Sven Scholten waarin hij zijn beste werk tot nu toe laat zien.
Zijn werk zou omschreven kunnen worden als intens, persoonlijk, onbevangen, confronterend en soms met een beetje humor. Door zijn camera als ondergeschikt te beschouwen probeert hij dicht bij de mens te komen, precies datgene wat hem zo inspireert. De fotograaf Sven Scholten, is twee jaar geleden afgestudeerd aan de Fotovakschool. Het laat de start zien van een jonge veelbelovende fotograaf die in korte een professionele carrière heeft opgebouwd. De officiële  opening zal worden verricht door Tom Meerman directeur van de fotovakschool.
Richard Schur en Stephan Fritsch
In 2015 is ACEC voor het eerst een samenwerking aangegaan met Galerie Ebbers uit Kranenburg (kreis Kleve).
Aangezien we daar zeer tevreden over waren hebben we de samenwerking voortgezet met een nieuwe tentoonstelling. Dit keer hebben de galerijhouders Sharon en Klaus Ebbers, in overleg met ons 2 kunstenaars geselecteerd om te presenteren. De kunstenaars zijn Richard Schur en Stephan Fritsch.
Galerie Ebbers heeft in haar keuze voor de kunstenaars, die ze vertegenwoordigen, altijd schilderkunstige uitgangspunten gehanteerd. Het gebruik van kleur staat hier centraal, maar ook de schilderkunstige benadering. De twee kunstenaars die nu gekozen zijn kenmerken zich dan ook door de omgang met kleur. Beide kunstenaars werken abstract, maar Richard Schur werkt met strakke geometrische vormgeving en Stephan Fritsch met  amorfe kleurvlakken. Ogenschijnlijk volkomen tegengesteld aan elkaar.
In het beleid van ACEC is de afgelopen jaren veel aandacht geweest voor abstracte muurschilderingen. Beide kunstenaars zijn ook op dit vlak actief geweest.
Richard Schur
De kunstenaar is geboren en woonachtig te München. Hij heeft tentoonstellingen over de hele wereld en is schilder, graficus en maakt ook muurschilderingen. Zijn werk is abstract geometrisch maar zijn werk kenmerkt zich door het vele kleurgebreuk. Hiermee neemt hij een zeer onderscheiden positie in ten opzichte van vergelijkbare kunstenaars.
Stephan Fritsch
De kunstenaars is geboren (1962) in Stuttgart en overleden in 2014.
Zijn werk heeft twee sporen, monumentale schilderkunst op muren en gebouwen en vrij werk. In het vrije werk staat expressie centraal. Kleuren komen je tegemoet met enorme kracht.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?