Tweedaage Masterclass Verf, Kleur en Kleurtemperatuur

30 juni 2017 - 1 juli 2017, van 10:00 tot 17:00, Royal Talens Experience Centre, Sophialaan 46, Apeldoorn, €265,00

Door Agenda

Dompel je onder in de theorie en de praktijk van verf en kleur.

Op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli 2017 wordt in het Royal Talens Experience Centre aan de Sophialaan 46 in Apeldoorn een masterclass gegeven over de theorie en de praktijk van verf en kleur. De masterclass wordt gegeven door beeldende kunstenaar/auteur Monica Rotgans uit Amsterdam.

Monica Rotgans studeerde cum laude af in 1977 aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten en heeft intensief onderzoek gedaan naar historische en hedendaagse pigmenten, kleurgebruik en kleurmethodes. Monica publiceerde onder meer het boek ‘Verf, 500.000 jaar verf en schilderkunst’ en vorig jaar verscheen van haar hand het boek ‘BlauwGroen. Verf, het gezicht van de kunst’ Voor meer informatie: www.monicarotgans.nl

Verf en kleur zijn al vele duizenden jaren het belangrijkste gereedschap van schilders over de hele wereld. In deze 2-daagse masterclass maak je kennis met de ontwikkeling van het schilderpalet van prehistorie tot nu. Je werkt achtereenvolgens met het palet van de schilders uit de prehistorie (vier oer-kleuren), de Renaissance en de 19e eeuw. Je krijgt uitleg over de opbouw, de mengkleuren, en de verdeling in koele, warme en neutrale kleuren. We bekijken hoe de moderne hedendaagse kleurenvloed in te delen is qua temperatuur om er efficiënt mee te kunnen werken.

De masterclass begint op de eerste dag met een rondleiding door de verffabriek van Royal Talens. De theorie wordt telkens afgewisseld met de praktijk. De masterclass is bedoeld voor beginnende en gevorderde schilders. Het maximum aantal deelnemers is 15.
Het Experience Centre is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (gelegen vrijwel naast het NS-station) en met de auto (gratis parkeergelegenheid). Aanmelden kan via de website van het Royal Talens Experience Centre – www.royaltalensexperience.nl

In het kort
Wat: Masterclass ‘Verf, kleur en kleurtemperatuur’
Waar: Royal Talens Experience Centre
Adres: Sophialaan 46 Apeldoorn
Wanneer : vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli 2017 beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur
Kosten: € 265,00 inclusief rondleiding door de verffabriek, materialen, lunches, koffie/thee/frisdrank, goodiebag
Bereikbaar: OV (naast NS station) en auto (gratis parkeren)
Aanmelden: www.royaltalensexperience.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?