De Tweeling [LAATSTE KAARTEN!]

19 maart 2016 - 3 april 2016, Koning Willem-Alexanderzaal te Apeldoorn

Door Agenda

Gloednieuwe musical De Tweeling
De Tweeling is een bijzondere bewerking van de gelijknamige bestseller van Tessa de Loo. In deze gloednieuwe Nederlandse musical wordt het aangrijpende verhaal verteld van de tweelingzusjes Lotte en Anna die op jonge leeftijd van elkaar gescheiden worden en in verschillende werelden opgroeien. Een ontroerend verhaal over het overwinnen van tegenstellingen, liefde en respect.

 

Kunnen Lotte en Anna de kloof overbruggen?
Als de ouders van de tweelingzusjes kort na elkaar overlijden worden de twee zusjes opgevangen door familie; Anna op het Duitse platteland en Lotte bij familie in Nederland. De zussen groeien langzaam uit elkaar en door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog worden de tegenstellingen alleen maar groter. Het gevolg is een strijd tussen het hart en het geweten van de zussen. Kunnen ze het verleden laten rusten en de kloof tussen hun werelden overbruggen?


Muziek van Ilse de Lange en JB Meijers (Common Linnets)
Speciaal voor de musical De Tweeling schreven Ilse de Lange en JB Meijers nieuwe muziek. Ilse de Lange en JB Meijers hebben in 2014 de prestigieuze Poprijs gewonnen met The Commen Linnets. Het creatieve team dat eerder tekende voor de succesvolle musical Hij gelooft in mij is verantwoordelijk voor het script (Kees Prins en Frank ketelaar) en de regie (Ruud Weissman).

De Tweelingzusjes worden gespeeld door Rosa da Silva (Anne) en Hanna van Vliet (Pippi Langkous). Tevens zijn er rollen voor o.a. William Spaaij (Fame, Ti-Ta-tovenaar), Kees Boot (Hij gelooft in mij, Overspel) en Doris Baaten (My Fair Lady, Evita).

 

Het overwinnen van tegenstellingen
De première van De Tweeling valt precies samen met de viering van 70 jaar Bevrijding. Dan wordt de Tweede Wereldoorlog herdacht en de vrijheid gevierd. En dat is niet voor niets. De musical De Tweeling gaat over het overwinnen van tegenstellingen door begrip en respect. En dat is in deze tijd actueler dan ooit te voren.

 

Zaterdag 19 maart t/m zondag 3 april, diverse tijden

Koning Willem-Alexanderzaal

Kaarten vanaf € 24

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?