ACEC Create

8 februari 2017, van 18:30 tot 20:45, ACEC Café, Roggestraat 44, Apeldoorn, € 25,00

Door Agenda

Hierbij nodigen u van harte uit op woensdag 8 februari. Voor de vijfde keer is er weer ACEC Create, een boeiend programma met sprekers van toonaangevende innovatieve Apeldoornse bedrijven en organisaties. De plek om kennis op te doen over innovatie in de breedste zin.

In ACEC Create staan drie organisaties centraal die de kennis vanuit hun organisatie met u willen delen. Zij zijn alle 3 met de toekomst bezig.

Wij zijn benieuwd hoe zij denken over hun positie in Nederland en zelfs daar buiten en hoe zij dit willen versterken en daarmee ook Apeldoorn economisch versterken.

Sprekers

Symone de Bruin
Zij is eenheidsmanager van De eenheid Ruimtelijke Leefomgeving en deze eenheid is verantwoordelijk voor de programmering van de fysieke ruimte.

De eenheid omvat de ruimtelijke, economische en culturele beleidsfuncties. Vanuit dit beleid stelt de eenheid planologische, stedenbouwkundige en juridische kaders op waarbinnen burgers en bedrijven initiatieven kunnen ondernemen.

In haar verhaal gaat zij in op het concept Apeldoorn Buitenstad. Over de hele wereld vind er een enorme groei plaats van de grote steden. Denk in Nederland vooral aan de Randstad. Om deze grote steden liggen kleinere plaatsen, bijvoorbeeld Apeldoorn, maar ook Zwolle, Arnhem, Breda. Deze steden kunnen aantrekkelijke gebieden zijn voor mensen die niet meteen in het centrum van de verstedelijking willen of kunnen wonen. Plaatsen zoals Apeldoorn moeten echter wel voldoende voorzieningen en aantrekkingskracht hebben om als alternatief te dienen voor de grootstedelijke gebieden. Zij gaat dit concept toelichten en aangeven waar dit kansen voor Apeldoornse inwoners en bedrijven geeft.

Drs. Carin Reinders
Zij is directeur van CODA, de combinatie van bibliotheek, museum en archief.

Zij gaat met name in op de betekenis van het museum voor de stedelijke infrastructuur en voor de beeldvorming en aantrekkingskracht van Apeldoorn.

Daarnaast de ontwikkeling van Coda in de komende vier jaar ook in relatie met concurrentiekracht van Apeldoorn. Wat onderneemt het CODA om publiek voor haar museum te trekken, welke middelen zet het CODA in met een beperkt budget.

Hoe kan het concept Apeldoorn Buitenstad, CODA versterken.

Spreker 3 volgt de komende week, is om agendatechnische redenen nog niet bekend.

 

Programma

In het ACEC Café starten we om 19:00 uur met een buffet en een drankje, daarna starten wij met het programma wat zal bestaan uit presentaties en muziek Er zijn drie hoofdpresentaties, interview en discussie met de gasten.

De gespreksleiding is in handen van George van Evert

Sleutelbegrip presentaties zijn: innovatie, creatie, strategie of een maatschappelijk aspect.

Deze bijeenkomst is in samenwerking met het Apeldoorns Business Collectief


Inlooptijd:
van 18:30 – 19:00 uur

Programma:
van 19:00 t/m 20:45 uur.

Deelnamekosten:
p.p. € 25,- inclusief een warm buffet en drankjes. (A, B en C leden krijgen €5,- korting p.p. s.v.p. uw lidmaatschapsnummer vermelden in de aanmelding.)

Opgave:
stuur mail naar gerrit@steenbergen.cc

Relaties:
Mocht u relaties willen meenemen dan kan dat ook.

Voor informatie bel 06-5434887

Reserveren is noodzakelijk.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?