Ultimo tango; een film over ultieme passie en haat

1 december 2016 - 7 december 2016, om 21:30, Podium & Filmtheater Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn, € 9 / € 7 (vriend van Gigant)

Door Agenda

Van 1 tot 7 December vertoont Gigant de film ‘’Ultimo Tango’’. Een liefdesverhaal tussen de twee beroemde tangodansers Maria Nieves Rego (78) en Juan Carlos Copes (85); zowel de liefde voor de gepassioneerde dans als voor elkaar. Een gepassioneerde film die de liefde voor elkaar en tango laat zien. Kaarten voor deze filmvoorstelling zijn € 9 / € 7 (vriend van Gigant) en zijn verkrijgbaar aan de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn) of online via www.gigant.nl.

OVER DE FILM
Ultimo Tango vertelt het beroemde liefdesverhaal tussen twee gepassioneerde tangodansers die bijna 50 jaar samen hebben gedanst. Zowel de liefde voor elkaar als de ‘liefde voor de dans’ krijgt vorm. De twee ontmoetten elkaar toen zij 14 en 17 waren. Door de jaren heen hebben ze een compliceerde haat-liefdeverhouding. Er vinden veel scheidingen plaats, die altijd weer bijgelegd worden. Uiteindelijk gebeurde toch wat niet te vermijden was: Juan verliet María voor een 20-jaar jongere vrouw, met wie hij twee kinderen kreeg. Op hun oude dag, vertellen Juan en María openhartig over hun mooiste, ontroerendste en meest dramatische momenten uit hun leven aan een groep jonge tangodansers en choreografen in Buenos Aires. Zij vertalen deze verhalen weer in choreografieën. Tijdens de film wordt je als bezoeker meegenomen in de reis naar het hart van de tango. De interviews en documentaire elementen in combinatie met het camerawerk zorgen voor een goede afwisseling.

★★★★ ´Sfeervolle, weemoedige documentaire´Het Parool
★★★ ´Traktatie voor de tangoliefhebber´ de Volkskrant
★★★ ´Prachtige archiefbeelden´ NRC

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?