Uncle Jimmy

12 juni 2017, om 16:00, Bluescafé, Nieuwstraat 74a, Apeldoorn

Door Agenda

Stand up and SHOUT! Met invloeden van Deep Purple, Led Zeppelin en the Black Crowes maakt Uncle Jimmy de meest rauwe en sexy bluesrock die je je maar kunt wensen. De snoeiharde drums en de stevige bluesy zanglijnen van de chick on bass, flankeren de virtuoze gitaar en hammondsolo’s die een overheerljike rock’nrollsound achterlaten.

Geen nummer te hard, geen lijn te fel; Uncle Jimmy stopt de rockende jaren ’70 in een nieuw jasje. Na een droomdebuut bij 3FM en het uitbrengen van het minialbum ‘Stand up and shout’ in 2014, mocht een nieuwe reeks optredens niet uitblijven. De jonge bluesrockformatie liet zich in 2015 o.a. zien op Amsterdam Kookt en het Bevrijdingsfestival in Leeuwarden. Ook 2016 bood weer nieuwe kansen voor de band: O.a. Winston Kingdom, Amsterdam Kookt, Almere Kookt, de Hoornse Stadsfeesten en Radio Veronica, Countdown Cafe stonden op het programma en in het najaar van 2016 waren zij het voorprogramma van de Australische Hammondtoestenist Lachy Doley.

Zo veel mogelijk spelen is het belangrijkste doel. Waar Uncle Jimmy’s bluesrock begon in Noord-Holland, reikt de muziek nu al over onze landsgrenzen: in maart 2016 startte een heuse tour door Duitsland, waarmee de band speelde in de Lindenbrauerei, Unna en in Zwick, Lüneburg. Door beiden locaties waren zij voor in het najaar van 2016 weer teruggevraagd om te spelen.

2017 brengt weer nieuwe kansen met zich mee, ze werken aan een nieuwe plaat! In april zal een promotour gaan plaatsvinden, waarop in mei een release zal komen van de nieuwe EP. Anderen over Uncle Jimmy: “Een geweldige plaat, al helemaal voor een debuut.” – Hiss Royal Badness over Stand up and shout “Een band die opvalt is Uncle Jimmy.

De energie die deze band weet over te brengen naar het publiek is fantastisch.” – 3VOOR12 Friesland “Wat een wereldband! Het rockt, het swingt en het roert!” – Roland “Deze band heeft groove, deze band heeft soul, deze band barst van de energie.

Uncle Jimmy is sexy en rock’nroll.” – Suksawat, David Wolgen
Bezetting: Marja Boender – Leadzang/Basgitaar Julia Driessen – Hammondorgel Sebas Fledderman – Gitaar Tom Beemster – Drums/Backingvocals
Aanvang 16.00, toegang vrij.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?