Unieke concerttour in Nederland en Duitsland van het Don KosakenChor Russland

17 december 2016, Grote Kerk, Loolaan 16, Apeldoorn, 28,50

Door Agenda

Het 20 man sterke Don KosakenChor Russland is in Nederland. A Russian Serenade is het nieuwe programma van dit professionele koor, dat samen met het 6 koppige Instrumental Soloists Ensemble nu in de Nederlandse theaters te zien en te horen is. In Apeldoorn is de voorstelling te zien in De Grote Kerk, een locatie bij uitstek voor dit prachtig klinkende koor en ensemble.

Er zit een Nederlands tintje aan deze show omdat de dirigent uit Nederland komt. Marcel Verhoeff is al sinds 1993 chef-dirigent van dit Russische koor.
Het is meer dan alleen een concert; ook de kostuums, het decor en de interactie met het publiek zorgen voor een onvergetelijke avond. Een spectaculaire show met bekende en onbekende Russische liederen.

Het Don KosakenChor Russland is een graag geziene gast op de internationale concertpodia. De nieuwe tournee ‘A Russian Serenade’ brengt de bezoeker in Russisch romantische sferen. De 20 professionele vocalisten zijn veelal verbonden aan de grote operahuizen in Rusland. De bezielende uitvoering van Liturgische gezangen en Volksliederen doet bij velen de harten sneller kloppen.

De combinatie van de zang, begeleid door authentieke Russische volksinstrumenten, de kostuums, het decor en de interactie met het publiek staat garant voor een meeslepende muzikale ‘Serenade’. Het 6 koppige Instrumental Soloists Ensemble ‘Philarmonia’ bespeelt authentieke Russische volksinstrumenten.

In A Russian Serenade worden Russisch-orthodoxe gezangen en schitterende ballades afgewisseld met bekende en –in het Westen– nog onbekende liederen uit Rusland. Het koor en de instrumentalisten staan onder de bezielende leiding van de Nederlandse dirigent Marcel ‘Nicolajevich’ Verhoeff, hij is onderscheiden met de Rus Prix Award.

In 1992 is het Don KosakenChor Russland – bestaande uit in Rusland woonachtige professionele zangers – opgericht in zijn spirituele bakermat, de Russische Federatie. Het Instrumental Soloists Ensemble ‘Philarmonia’ bestaat uit laureaten die allen op virtuoze wijze de Russische volksinstrumenten bespelen zoals de Bayan, Balalaika en Domra.

De combinatie van de zang, begeleid door de authentieke Russische volksinstrumenten, de kostuums, het decor en de interactie met het publiek staat garant voor een meeslepende muzikale ‘Serenade’. Het koor trad op in onder meer Dom Muzika (Moskou), Het Witte Huis (Moskou), het Concertgebouw (Amsterdam), Liederhalle (Stuttgart), Musikhalle (Hamburg), Die Glocke (Bremen) en in Aspendos Arena (Antalya).

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?