United Progressive Fraternity van Unitopia

7 oktober 2014, om 21:00, Bluescafe Apeldoorn

Door Agenda

UPF is het solo-project van Mark Trueack, de voormalig leadzanger van Unitopia (Australie). Na het uiteenvallen van Unitopia komt Mark met zijn eigen project. UPF staat voor ‘United Progressive Fraternity’ en het is inderdaad een voortzetting van de fraaie progsound van Unitopia, met iets meer gitaren en meer gastmusici. UPF is getekend op het InsideOut-label (o.a. Riverside, Crimson ProjeKCt).

Eind maart verscheen de eerste song van UPF. In ‘Water’ wordt de leadzang verzorgd door niemand minder dan Jon Anderson van Yes (of beter: ex-Yes). Het album, met artwork van Ed Unitsky zal weldra volgen. Behalve Jon Anderson heeft ook Steve Hackett (Genesis) zijn medewerking aan het album verleend. Naast Mark ‘Truey’ Trueack bestaat UPF uit Steve Gee op bas (Landmarq), Guy Manning op 12-string, keyboards en gitaar, Ian Ritchie op sax en dwarsfluit en, jawel daar zijn ze weer, de mannen van Unitopia; Matt Williams (lead gitaar), David Hopgood (drums), Tim Irrgang (bas) en Mark zelf op zang.

In 2010 tourde Unitopia voor de eerste en enige keer in Europa. Nu komt UPF over uit Australië en wordt de NIEUWE NOR ook weer aangedaan.

Aanvang 21.00 uur entree 10,-

Groet,

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?