Van Baerle Trio in Beekbergen

7 november 2019, van 15:30 tot 17:00, Oude Kerk Beekbergen, Dorpstraat 35 te Beekbergen

Door Beekbergen Klassiek

Marco Borggreve

Najaarsconcert 2019

Het Van BaerleTrio bestaande uit Hannes Minnaar (piano), Maria Milstein (viool) en Gideon den Herder (cello) speelt werken van Mozart, Schumann en Beethoven.

Het Van Baerle Trio is in 2004 opgericht door pianist Hannes Minnaar, violiste Maria Milstein en cellist Gideon den Herder. De naam van het trio ontlenen 
ze aan de straat waar hun muzikale wortels liggen: de Van Baerlestraat in Amsterdam. Hier ontmoetten de drie musici elkaar tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam, op een steenworp afstand van het Concertgebouw, dat het trio als zijn muzikale thuis beschouwt.

Al voor het begin van de Europese tour heeft het Van Baerle Trio zijn internationale reputatie gevestigd met het winnen van het ARD-concours in München in 2013 en het internationale kamermuziekconcours in Lyon in 2011. Bij beide concoursen wint het trio ook de publieksprijs. In Nederland ontvangen ze in 2012 de Kersjesprijs, een beurs die ieder jaar aan een jong veelbelovend ensemble wordt toegekend.

Sinds 2014 geven de leden van het Van Baerle Trio hun ervaring door aan een volgende generatie musici op uitnodiging van het Conservatorium van Amsterdam.

Na CD’s met werken van Saint-Saëns, Loevendie, Ravel en Mendelssohn, bracht het trio de verzamelde pianotrio’s van Beethoven op, waarvan er inmiddels drie verschenen zijn.

Entreeprijzen: volwassenen € 25,– en jeugd tot 25 jaar € 10,–
Kaarten te bestellen via website Beekbergen Klassiek

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?