Van der Laan en Woe – Alles eromheen

22 oktober 2015 - 18 september 2015, om 20:00, Rabobankzaal

Door Redactie

De tijdgeest te kakken gezet

U kent ze van theater, of van de satirische zaterdagavondshow De Kwis, of van Rambam, of van Spijkers met Koppen. Of u kent ze niet, en dan mist u wat! In dat geval wordt het hoog tijd dat u ze leert kennen. We hebben het hier over cabaretduo Niels van der Laan en Jeroen Woe. Een muzikaal stel, snel van geest, slim, geëngageerd, scherp van geest en enorm grappig. Het vorige programma van Van der Laan en Woe, Buutvrij, werd genomineerd voor de belangrijke Poelifinario cabaretprijs. “Maar dit programma is nog beter”, concludeerde de NRC.

Van der Laan en Woe fileren de tijd

Alles eromheen draait om de ruis in de wereld, de afleiding die ons weghoudt bij de kern. Het scherpe duo kan hier alle kanten mee op, en doet dat ook met hun briljante sketches en liedjes. Van der Laan en Woe fileren de tijd waarin we leven en Alles eromheen. Tegelijk zorgen ze ervoor dat er flink wat te lachen valt in hun goed doordachte show. Virtuoze teksten, loepzuivere samenzang en ijzersterke scènes. En Alles eromheen natuurlijk. Dus laat u niet meer afleiden, maar kom kijken naar het “beste programma van het seizoen” (Dagblad van het Noorden).

Van der Laan en Woe ontmoetten elkaar op de Toneelschool en wonnen in 2004 met hun afstudeervoorstelling op het Theater aan Zee-festival de Toneelprijs voor de meest veelbelovende jonge makers. Het jaar daarna won het duo de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival. Sinds 2006 toren ze samen door het land met verschillende cabaretprogramma’s. In 2011 werd hun programma Superlatief bekroond met de Neerlands Hoop prijs voor het meest veelbelovende cabaret.

De pers over Van der Laan en Woe: “Extreem veelzijdige cabaretiers” – De Volkskrant
“Muzikaal, snel, slim, geëngageerd, ongelooflijk grappig en perfect op elkaar ingespeeld” –
De Telegraaf

Donderdag 22 oktober, 20:00 uur
Rabobankzaal
Kaarten vanaf € 20

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?